Een moment geduld a.u.b...


{{var product.name}}
is toegevoegd aan uw winkelwagen

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen

Telefonisch bestellen mogelijk. Bel: +31 78 6450615. Ook bereikbaar via WhatsApp: (0)6 108 34396. Openings- en bezorgtijden klik hier

Sandoval salia

Zoom afbeelding

Meer afbeeldingen

  • Sandoval salia

2013 Finca Sandoval Salia

€ 16,95
niet op voorraad
+4 Loyalty punt(en)

✓ Op werkdagen voor 16:00 besteld = morgen in huis
✓ Ontvang automatisch korting
✓ Gratis bezorging vanaf €75,-
✓ Klanten geven Grandcruwijnen een 9.3
✓ Niet Goed, Geld terug

THT:
# flessen in doos: 6
Lokatie:
Availability: 30 aug. 2019
Wijnsoort: Rood
Druif:
Inhoud fles: 0.75 ltr
Land: Spanje
Streek:
Wijnhuis: Finca Sandoval
Jaar: 2013
Drinken: 2019-2023
Bubbels: Zonder Bubbels
Biologisch: Niet Biologisch
Duurzaam: Niet Duurzaam
Alcohol: 14%
Smaaktype: Verfijnd en complex
Datum :
Dit Product verwachten we op de aangeven datum in ons magazijn. U kunt deze wel al bestellen zodat u zeker bent van uw bestelling maar mocht u meer bestellen dan zullen we pas versturen wanneer de volledige bestelling gereed is
Rating: 90

Dit product als geschenk versturen in mooie verpakking?

Parker schrijft: It is an impressive, ridiculously low priced beauty. Dit is een imposante wijn. Donkerrood met mooi zwart fruit zoals kersen en bramen en zeer fraaie houttonen van sigaar, leer en ceder. Dit is een verleidelijke stevige wijn met een goede combinatie in zuren, kracht en met mooi versmolten tannines. De afdronk is erg fraai. Dit is zeker een favoriet van Grandcruwijnen.nl

De Wijnmaker

Victor de la Serna is adjunct-directeur van de Spaanse krant El Mundo, wijnauteur en gastronomisch chroniqueur sinds meer dan 30 jaar. Hij heeft een nieuw wijndomein gesticht in de Manchuela- streek, in het Zuid-Oosten van Spanje en 130 km vanaf Valencia. Hij is de zoon van Victor de la Serna Gutiérrez-Répide, een van de oprichters van de in 1971 gestichte l’Académie Internationale du Vin, waar hij de tweede president van was. Zijn zoon is lid sinds 1999. Victor de la Serna, heeft talrijke artikelen over de wijnbouw en de wijncultuur geschreven (El Mundo, Sibaritas, Decanter, Wine & Spirits) en is hiervoor met twee Spaanse, Gastronomische prijzen onderscheiden. In 2010 was hij jury voorzitter van de International Wine Challenge in Londen.

Het gebied
Hooggelegen (noordoost) wijngaarden (plm 600 m. alt.) ten zuidoosten van Madrid. Kalkhoudende kleibodem met zowel zand als kiezelinvloeden. Alles is er op gericht om kwaliteit door kleine opbrengsten te bereiken (tussen 19 en 29 hl/ha). De druiven worden handmatig geoogst als het hout optimaal rijp is (bruin gekleurde stelen en naar noten smakende pitten). Licht gekneusd en ontsteeld en een lange, koude inweking voordat de gisting start inclusief pigeage (het breken van de druivenkoek). Tijdens de gisting gaat de wijn over in eikenhouten vaten voor het vervolg en de appelmalkzurengisting met het oproeren van de fijne gistsporen. Het vinificatieproces neemt 18 tot 20 dagen in beslag. Een derde nieuw hout: Vogezen en Allier en wat nieuwe vaten van de Franse Tonnelier Demptos, maar van Amerikaans eiken gemaakt.
 

 

Heerlijke, bijzonder smakelijke eet/diner wijn: lam, groot wild of oude, brokkelige kaas.
Rating: 90


Rating
90

Release Price
$20

Drink Date
2019 - 2022

Reviewed by
Luis Gutiérrez
Issue Date
30th Apr 2019
Source
Issue 242 End of April 2019, The Wine Advocate

The 2013 Salia was cropped from a cool year and has a varietal breakdown of 61% Syrah from the clay-dominated parts of their vineyards, 32% Alicante Bouschet (Garnacha Tintorera) and 7% Garnacha. This has 13.5% and has very good freshness, making it approachable and easy to drink. Salia tends to be a little funky, and in this cool vintage, I even found some animal-like notes of singed leather intermixed with aromas of tempera paint and fountain pen ink. The palate has some earthy notes and dusty tannins, with a certain rusticity and a dry finish. It needs a little bit of air, so decanting it in advance might not be a bad idea. 18,000 bottles produced. it was bottled in August 2014.

Finca Sandoval produces blended red wines from Manchuela, as their philosophy is that in the Mediterranean zone it's better to blend than to bottle varietal wines. Miguel Torres now owns a minority share in the winery. 2017 and 2018 have been quite challenging years, and they hardly produced wines. But they are still selling older vintages. No known American importer.

Wijnsoort: Rood
Druif: Garnacha, Syrah, Tempranillo
Inhoud fles: 0.75 ltr
Land: Spanje
Streek: Manchuela
Wijnhuis: Finca Sandoval
Website URL:
Jaar: 2013
Drinken: 2019-2023
Bubbels: Zonder Bubbels
Dessertwijn: Nee
Biologisch: Niet Biologisch
Duurzaam: Niet Duurzaam
Alcohol: 14%
Smaaktype: Verfijnd en complex
Serveertemperatuur: 16-18
Afsluiting fles: Kurk
Drink-moment: Borrel, Diner
Inhoud verpakking: Doos
Opmerking verpakking:
Min. bestel hoeveelheid: 1
Datum :
Proefdoos: Nee

Schrijf uw eigen beoordeling

U kunt hier een Recensie achterlaten over de wijn. Dit wordt door ons en door onze klanten zeer gewaardeerd. Alleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. log in of registreer

Voor iedere geplaatste recensie worden er automatisch 15 loyalty toegevoegd aan uw account (u dient te zijn ingelogd om een recensie te plaatsen).

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen eigen notities aan een wijn toevoegen. Deze zijn altijd terug te vinden in uw account omgeving. Log in of registreer

Laatste recensies

Wat een fraaie wijn. Met vlag en wimpel de winnaar uit de Verdejo proeverij van onze Societeit. Fris, mooi droog, limoentje, wit fruit, knap zuur.

- J.vd Laan
Bekijk meer recensies