Parker schrijft: It is an impressive, ridiculously low priced beauty. Dit is een imposante wijn. Donkerrood met mooi zwart fruit zoals kersen en bramen en zeer fraaie houttonen van sigaar, leer en ceder. Dit is een verleidelijke stevige wijn met een goede combinatie in zuren, kracht en met mooi versmolten tannines. De afdronk is erg fraai. Dit is zeker een favoriet van Grandcruwijnen.nl
De Wijnmaker
Victor de la Serna is adjunct-directeur van de Spaanse krant El Mundo, wijnauteur en gastronomisch chroniqueur sinds meer dan 30 jaar. Hij heeft een nieuw wijndomein gesticht in de Manchuela- streek, in het Zuid-Oosten van Spanje en 130 km vanaf Valencia. Hij is de zoon van Victor de la Serna Gutiérrez-Répide, een van de oprichters van de in 1971 gestichte lAcadémie Internationale du Vin, waar hij de tweede president van was. Zijn zoon is lid sinds 1999. Victor de la Serna, heeft talrijke artikelen over de wijnbouw en de wijncultuur geschreven (El Mundo, Sibaritas, Decanter, Wine & Spirits) en is hiervoor met twee Spaanse, Gastronomische prijzen onderscheiden. In 2010 was hij jury voorzitter van de International Wine Challenge in Londen.
Het gebied
Hooggelegen (noordoost) wijngaarden (plm 600 m. alt.) ten zuidoosten van Madrid. Kalkhoudende kleibodem met zowel zand als kiezelinvloeden. Alles is er op gericht om kwaliteit door kleine opbrengsten te bereiken (tussen 19 en 29 hl/ha). De druiven worden handmatig geoogst als het hout optimaal rijp is (bruin gekleurde stelen en naar noten smakende pitten). Licht gekneusd en ontsteeld en een lange, koude inweking voordat de gisting start inclusief pigeage (het breken van de druivenkoek). Tijdens de gisting gaat de wijn over in eikenhouten vaten voor het vervolg en de appelmalkzurengisting met het oproeren van de fijne gistsporen. Het vinificatieproces neemt 18 tot 20 dagen in beslag. Een derde nieuw hout: Vogezen en Allier en wat nieuwe vaten van de Franse Tonnelier Demptos, maar van Amerikaans eiken gemaakt.
Rating:
90
Price ($)
18
Drink Date
2015 - 2020
Reviewed by
Luis Gutiérrez
Date tasted
30th Oct 2014
Source
217, The Wine Advocate
Salia was born as a more accessible version of the Finca Sandoval, a blend with more Garnacha and Garnacha Tintorera, still with a majority of Syrah, and in recent years it adds a small percentage of the local Moravia Agria (5% in this 2011), a grape that has high acidity and provides good freshness in blends, especially in warm years like 2011. As all the wines here, it's fermented in open-top fiberglass vats with indigenous yeasts, pressed in a vertical basket press, aged for 11 months in used 300-liter oak barrels and bottled with low levels of sulfur. It is quite elegant, with aromas of blueberries, subtle black olives and smoked bacon and plenty of balsamic notes showing good balance. The medium to full-bodied palate is a little closed, has round tannins framing the juicy and tasty flavors. Still very young and undeveloped, it shows good balance and fresh acidity; it is primary but already drinkable. With time in the glass the meatiness of the Syrah dominates. 20,762 bottles.
Wijnsoort: | Rood | |
Druif: | Garnacha, Syrah, Tempranillo | |
Inhoud fles: | 0.75 ltr | |
Land: | Spanje | |
Streek: | Manchuela | |
Wijnhuis: | Finca Sandoval | |
Website URL: | ||
Jaar: | 2011 | |
Drinken: | 2015-2021 | |
Bubbels: | Zonder Bubbels | |
Dessertwijn: | Nee | |
Biologisch: | Niet Biologisch | |
Duurzaam: | Niet Duurzaam | |
Alcohol: | 14% | |
Smaaktype: | Verfijnd en complex | |
Serveertemperatuur: | 16-18 | |
Afsluiting fles: | Kurk | |
Drink-moment: | Borrel, Diner | |
Inhoud verpakking: | Doos | |
Opmerking verpakking: | ||
Min. bestel hoeveelheid: | 1 | |
Datum : | 22/8/2016 | |
Proefdoos: | Nee |
Schrijf uw eigen beoordeling
U kunt hier een Recensie achterlaten over de wijn. Dit wordt door ons en door onze klanten zeer gewaardeerd. Alleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. log in of registreer
Voor iedere geplaatste recensie worden er automatisch 15 loyalty toegevoegd aan uw account (u dient te zijn ingelogd om een recensie te plaatsen).

Een moment geduld a.u.b...
Laatste recensies