Telefonisch bestellen mogelijk. Bel: +31 78 6450615. Ook bereikbaar via WhatsApp: (0)6 108 34396. Openings- en bezorgtijden klik hier

2008 Remirez de Ganuza Trasnocho Magnum

Zoom afbeelding

Meer afbeeldingen

2008 Remirez de Ganuza Trasnocho Magnum

€ 170,00
beperkte voorraad
2 op voorraad
+42 Loyalty punt(en)

✓ Op werkdagen voor 16:00 besteld = morgen in huis
✓ Ontvang automatisch korting
✓ Gratis bezorging vanaf €75,-
✓ Klanten geven Grandcruwijnen een 9.3
✓ Niet Goed, Geld terug

Availability:
Wijnsoort: Rood
Druif:
Inhoud fles: 1.5 ltr
Land: Spanje
Streek:
Wijnhuis: Remírez De Ganuza
Jaar: 2008
Drinken: 2014-2028
Bubbels: Zonder Bubbels
Biologisch: Niet Biologisch
Duurzaam: Nee
Alcohol: 14.5%
Smaaktype: Verfijnd en complex
Datum :
Dit Product verwachten we op de aangeven datum in ons magazijn. U kunt deze wel al bestellen zodat u zeker bent van uw bestelling maar mocht u meer bestellen dan zullen we pas versturen wanneer de volledige bestelling gereed is
Rating: 96

Dit product als geschenk versturen in mooie verpakking?

Bij Remirez de Ganuza wordt alleen gewerkt met zeer oude wijnstokken waarvan de gemiddelde leeftijd 60 jaar of ouder is. Ongeveer 90% van de wijnstokken zijn Tempranillo, de rest van de wijngaarden omvatten Graciano, Viura en Malvasia. De wijngaarden zijn ‘en gobelet’ maar met een steun op draad zodat er een grotere expositie is naar de zon en een betere fotosynthese. Een uniek systeem dat Fernando zelf ontwikkeld heeft.

De naam Trasnocho betekent "Overnight" of de "Volgende dag" en komt vanuit een oude traditie in de Rioja waarin in een ver verleden de geoogste druiven werden gelost in een grote betonnen bak (qua formaat een zwembad). De eerste wijn die uit de gegiste druiven heette Lagrima (lichte wijn). De volgende wijn heette Medium en was een al wat vollere wijn. Deze twee wijnen werden verkregen door persing puur door zwaartekracht. De derde wijn uit dit proces heette Repiso wat betekent platgereden en is feitelijk het persen door het stampen met de voeten. Eenmaal plat gelopen werden de trossen 's nacht achtergelaten en de wijn die hier uit vloeide noemde men Trasnocho (de volgende dag) en is de fraaiste van alle wijnen. Zonder enige tussenkomst 's verkregen door de nacht. In een ver verleden bepaalde de Trasnocho van een wijn de prijs van de overige (goedkopere) uitvoeringen. 

De 2008 Trasnocho is een blend van 90% Tempranillo, 5% Graciano en de resterende 5% komt van de (witte) druiven Viura en Malvasia. In de wijnmakerij van Remirez de Ganuza ondergaan de druiven voor de Trasnocho een strenge selectie waarin ook weer duidelijk wordt hoe kwaliteitsbewust maar ook hoe innovatief Fernando bezig is met het maken van absolute topwijn. Alle druiven worden met de hand geoogst en de druiven worden eerst 24 uur in de koelkamer tot "rust" gebracht. Eerste is scheiding van de onderkant en schouders van elke tros. Enkel de “los hombros” of de schouders (het bovenste deel van de druiventros) worden gebruikt voor de Trasnocho (en de andere Reserva wijnen zoals de omdat dit de meest rijpe druiven zijn die het meest zon hebben gezien en de mooiste tannines hebben. 

De Trasnocho wordt zeer innovatief geproduceerd met een kwinkslag naar het verleden. Men werkt voor de Trasnocho met wat ze noemen de ‘vino yema’. Na de fermentatie wanneer de druiven nog in de cuvees zitten wordt de wijn geperst met behulp van een zak welke de exacte vorm heeft van de cuvee. Deze wordt gevuld met lauwwarm water en deze zak laat men dan langzaam zakken in de cuvee waardoor er een zeer gelijkmatige en vriendelijke zachte persing ontstaat en op deze manier komt het beste van de druif vrij.

De 2008 Trasnocho heeft een paars bijna zwarte kleur met een heldere paarse rand. Het voelt jong aan en heeft de tijd nodig voordat het zich openbaart maar dan gebeurt er ook wat. De neus is zeer kruidig, met tonen van kaneel en kruidnagel, donkere chocolade, rijp en zeer schoon fruit, bosbessen en kersen met een frisse kruidige noot die de neus beroert. Het ontwikkelt prachtige florale tonen van viooltjes. De smaak toont een zeer evenwichtige wijn, rond, met zeer fijne, zoete tannines. Een prachtig vormgegeven moderne Rioja die langzaam en sierlijk moeten rijpen maar nu al gedronken kan worden. Drinkvenster 2014-2028.

 

 
 
 
 

 

bodegas remirez de ganuza

Fernando Remírez de Ganuza is een wijngek en een kwaliteitsbezetene en dé pionier op gebied van innovatie. Fernando was gedurende jaren actief als makelaar van wijngaarden in de streek. Einde jaren 80 besloot hij dan ook om deze wijngaarden voor zichzelf te houden met de ambitie om één van de beste wijnen van Spanje te maken!!! Hij werkt enkel met oude wijnstokken waarvan de gemiddelde leeftijd 60 jaar of ouder is is. Enkel “los hombros” of de schouders (het bovenste deel van de druiventros) worden gebruikt voor zijn wijn, omdat dit de meest rijpe druiven zijn die het meest zon hebben gezien. Unieke selectie- en keldertechnieken zorgen er nu al voor dat hij in de Rioja legendarisch is.

Regio: Pais Vasco (Samaniego - Rioja Alavesa)
Appellatie: D.O.C. Rioja
Eigenaars: Fernando Remírez de Ganuza
Oenoloog: Fernando Remírez de Ganuza
Stichtingsdatum: 1988
Website: www.remirezdeganuza.com

Geschiedenis

Dit domein werd gesticht in 1989 door Fernando Remírez de Ganuza die ook zijn naam eraan gaf. Van in het begin waren innovatie en perfectie de sleutelwoorden. Fernando, oorspronkelijk uit Navarra, was gedurende 20 jaar makelaar van wijngaarden , wat leidde tot een perfecte kennis van al de wijngaarden en dan vooral van de vieilles vignes. Tijdens deze jaren rijpte het plan om een van de beste wijnen te maken van Spanje met de beste wijngaarden die hij kon vinden in Rioja.
Zijn idee, nu bijna gemeengoed maar toen revolutionair, was om een doorgedreven selectie uit te voeren van de druiven en vervolgens zo weinig mogelijk te manipuleren tijdens de vinificatie. Hij wou van in het begin de wijn maken in de wijngaard, waar het de gewoonte was in Rioja om de druiven aangeleverd te krijgen van de viticulteur en er dan iets mee te maken. Hij wou heel het proces van begin tot eind controleren om zo jaar na jaar te leren en te verbeteren.
Hoewel zijn wijnen modern zijn, zijn ze toch gemaakt met veel respect voor de traditie. De bodega zelf is daar een toonbeeld van: gevestigd in het centrum van het kleine dorp Samaniego, net in Rioja Alavesa, aan de voet van het kerkje Nuestra Señora de la Asunción uit de 17de eeuw. Het lijkt een historisch gebouw als alle andere, doch bevindt het kloppend hart van de bodega zich ondergronds. Hij bouwde er niet alleen de bodega, maar besloot ook om er te wonen met zijn familie.
Doorheen de jaren heeft Fernando zowel in de wijngaard als in de vinificatie een aantal eigen theorieën in de praktijk gebracht die in vele gevallen revolutionair bleken te zijn. De resultaten in zijn wijnen zijn eveneens spectaculair, maar vereisen aandacht van de proever. Dit zijn wijnen met veel persoonlijkheid.

Variëteiten

In totaal beschikt het domein over 64 ha wijngaard met een gemiddelde leeftijd van 60 jaar. 90% daarvan is Tempranillo. De andere 10% wordt verdeeld over Graciano, Garnacha en de witte cépages Viura en Malvasía. De wijngaarden zijn verspreid over verschillende dorpjes van Rioja Alavesa: Samaniego, Laguardia, Leza en Elciego.
De wijngaarden zijn ‘en gobelet’ maar met een steun op draad zodat er een grotere expositie is naar de zon en een betere fotosynthese. Een uniek systeem dat Fernando zelf ontwikkeld heeft.

Terroir

Zoals op bijna alle plaatsen in Rioja Alavesa is ook hier de ondergrond een klei-kalkbodem. Afhankelijk van het reliëf heeft Fernando oriëntaties naar de 4 windstreken. De rijen zijn steeds noord-zuid geplant. Het klimaat is een mengeling van continentale, mediterrane en Atlantische invloeden.

Vinificatie

Al de druiven worden manueel geoogst. De druiven worden dan 24 uur in een koelkamer gehouden alvorens de dubbele selectie begint: eerst een selectie van de druiven en vervolgens het middendoor knippen van elke tros, waarbij het bovenste deel van de tros, de schouders, bestemd zijn voor de reservawijnen (Fincas de Ganuza, Remirez de Ganuza en Trasnocho); het onderste deel, de punten, gaan naar zijn jonge wijn. Vervolgens pre-fermentaire maceraties aan  5°C gedurende 72 uur alvorens de gisting te starten (ongeveer 12 dagen).
De Trasnocho is een unieke wijn die gemaakt wordt d.m.v. een unieke methode. Ze werken hier enkel met wat ze noemen de ‘vino yema’. Deze wordt verkregen door na de fermentatie, en wanneer de druiven nog in de cuves zitten, een zak in de vorm van de cuve en gevuld met lauw water langzaam in de cuve te laten zakken langs boven. Op die manier is er een gelijklopende zachte druk en komt het beste van de wijn vrij. Al de wijnen ondergaan hun malolactische gisting op de barrique. De élevage gebeurt op nieuwe eiken vaten en 2de-jaars vaten. 80% Franse eik en 20% Amerikaanse eik.
Rating: 96


Wine Advocate #210 Dec 2013

The 2008 Trasnocho is a blend of 90% Tempranillo, 5% Graciano and the remaining 5% comes from the skins of the Viura and Malvasia grapes that have been used for the whites. I think it’s worth taking a minute to explain the name and origin of this wine, as the grape blend might sound a bit weird. The Riojan tradition in the old times was to ferment whole bunches in open concrete pools, which produced a sequence of different quality wines: the first wine, lighter and less alcoholic, was called lagrima (tear). The next one, slightly denser was called medio. These two were obtained by gravity. The third wine was the repiso (over-trodden) obtained by foot-treading the bunches. Once trodden, the bunches were left overnight in the lagar and a wine flowed from them which they call trasnocho (free translation: ‘overnight’) which was the cleanest of all wines, obtained slowly without any intervention through the night. The bunches were then taken to the press to extract the press wine. The trasnocho wine was drunk at Christmas in the families of the cosecheros as it was the first to be ready, falling clear naturally, and showing the character of the vintage. The negociants would buy that year’s wines based on the quality of the trasnocho. The modern interpretation of this process that Remirez de Ganuza makes is a little more complicated and is as follows: only the destemmed grapes from the top half of the bunches are used: the bunches are selected on a sorting table, cut in half and only the top half is destemmed and its grapes used to produce wine in a vat, letting the fermented juice flow down from the vat naturally. Around 85% of the wine is extracted like this. The skins are then pressed gently through their self-invented press: a PVC water-filled bag that is introduced into the vat and left to slowly extract about 70% of the liquid remaining in the skins overnight. That is what, after aging for 22 months in new French (80%) and American oak, they call Trasnocho. The 2008 version of it is very dark-colored, young-looking, with a bright purple rim. It feels young and a little backward, and takes time to start revealing itself. The nose is very spicy, with notes of cinnamon and clove that reminded me of a Moroccan pastille, dark chocolate, bright, ripe and very clean fruit, blueberries and cherries with a fresh herbaceous note that lifts the nose. It develops a beautiful floral note of violets with time in the glass. The palate shows a very balanced wine, round, with very fine, sweet tannins. A superbly crafted modern Rioja that should age slowly and gracefully but that can be drunk now. Drink 2014-2028. 

Fernando Remirez de Ganuza, who never stops inventing things (a sorting table that washes the grapes, four wheels to rotate one barrel and stir the lees), only had three new wines to show this year. But I also had a mini-vertical of the as yet unreleased white Reserva (but two vintages have already been reviewed here!) which has a much more classical profile than any of his other wines. I’m looking forward to the wines coming onto the market and following their evolution, as I think the 2010 is great and should develop beautifully. The first vintage to be released will be 2008, but only 1,800 bottles exist. I had an interesting conversation with Ganuza and he reminded me of one thing I always say about Burgundy: the most important thing is the producer. When I say that, most people look at me and say: “How can you say that? Burgundy is the essence of terroir, the place on earth where the concept has been most studied, best understood and defined!” It is indeed, and I completely agree, but the vineyard, the Grand Cru has the potential to produce world class wines, but it’s up to the producer to realize that potential – or kill it! That’s why, yes, the vineyards, the terroir are extremely important, but human intervention is key. This is all because one of Fernando’s points was that people say “Wine is produced in the vineyard,” and that’s not really true. The vineyard gives you the raw material, the potential, but someone at the winery has to realize that potential and there, every small detail counts and makes a difference. Anyway, going back to Remirez de Ganuza, the two reds that I tasted were superb.


100 punten Guía Proensa 2013:

“Grande, maduro y con futuro. Concentrado, amplio, profundo, bien definido y elegante en nariz; fruta madura, balsámicos, florales, minerales, tinta. Estructurado y lleno, sólido, sabroso, vivo.”


Wijnsoort: Rood
Druif: Graciano, Tempranillo
Inhoud fles: 1.5 ltr
Land: Spanje
Streek: Rioja
Wijnhuis: Remírez De Ganuza
Website URL:
Jaar: 2008
Drinken: 2014-2028
Bubbels: Zonder Bubbels
Dessertwijn: Nee
Biologisch: Niet Biologisch
Duurzaam: Nee
Alcohol: 14.5%
Smaaktype: Verfijnd en complex
Serveertemperatuur: 16-18
Afsluiting fles: Kurk
Drink-moment: Borrel, Diner
Inhoud verpakking: Kist (OWC)
Opmerking verpakking:
Min. bestel hoeveelheid: 1
Datum :
Proefdoos: Nee

Schrijf uw eigen beoordeling

U kunt hier een Recensie achterlaten over de wijn. Dit wordt door ons en door onze klanten zeer gewaardeerd. Alleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. log in of registreer

Voor iedere geplaatste recensie worden er automatisch 15 loyalty toegevoegd aan uw account (u dient te zijn ingelogd om een recensie te plaatsen).

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen eigen notities aan een wijn toevoegen. Deze zijn altijd terug te vinden in uw account omgeving. Log in of registreer

Laatste recensies

Over Bierzo en de Mencia druif wordt veel geschreven. Nog geen ervaring mee, start met deze wijn uw kennismaking. Mooie prijs-kwaliteit.

- Daan
Bekijk meer recensies

Een moment geduld a.u.b...


{{var product.name}}
is toegevoegd aan uw winkelwagen

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen