Telefonisch bestellen mogelijk. Bel: +31 78 6450615. Ook bereikbaar via WhatsApp: (0)6 108 34396. Openingstijden winkel klik hier

2008 Remirez de Ganuza Reserva Magnum

Zoom afbeelding

Meer afbeeldingen

2008 Remirez de Ganuza Reserva Magnum

€ 122,50
niet op voorraad
+31 Loyalty punt(en)

✓ Op werkdagen voor 16:00 besteld = morgen in huis
✓ Ontvang automatisch korting
✓ Gratis bezorging vanaf €75,-
✓ Klanten geven Grandcruwijnen een 9.3
✓ Niet Goed, Geld terug

EAN: 8437000859086
Availability:
Wijnsoort: Rood
Druif:
Inhoud fles: 1.5 ltr
Land: Spanje
Streek:
Wijnhuis: Remírez De Ganuza
Jaar: 2008
Drinken: 2017-2028
Bubbels: Zonder Bubbels
Biologisch: Niet Biologisch
Duurzaam: Niet Duurzaam
Alcohol: 14%
Smaaktype: Verfijnd en complex
Datum :
Dit Product verwachten we op de aangeven datum in ons magazijn. U kunt deze wel al bestellen zodat u zeker bent van uw bestelling maar mocht u meer bestellen dan zullen we pas versturen wanneer de volledige bestelling gereed is
Rating: 94

Dit product als geschenk versturen in mooie verpakking?

De Reserva 2008 bracht 22 maanden door in het vat door voordat het gebottled werd. De Reserva wordt geproduceerd uit 85% Tempranillo en 15% Graciano uit de wijngaarden van gemiddeld 60 jaar. De druiven worden met de hand geoogst in 12-kilo dozen, die worden gekoeld gedurende 24 uur in koelcellen tot 4-6 º C al waarna enkel "los hombros" of de schouders (het bovenste deel van de druiventros) worden gebruikt voor zijn wijn, omdat dit de meest rijpe druiven zijn die het meest zon hebben gezien. De afgeriste druiven worden vervolgens gefermenteerd in Franse eiken vaten waarna de wijn wordt overgebracht naar nieuwe eiken vaten (80% Frans en 20% Amerikaans) voor malolactische en veroudering voor 22 maanden. 

De 2008 Remirez de Ganuza Reserva is dieprood van kleur. De wijn heeft een zeer complex boeket met fijne fruittonen, terroirimpressies, zuiderse zon, fijne roosterige toets en lederaccent. Stevige attack, vlezig, mondvullende  wijn met diepgang, na wat luchten komen er meerder dimensies vrij. Hedendaagse Rioja die zich niet door overextractie laat verleiden maar zijn grootsheid weerspiegeld in een complete structuur met lengte. Fijnbewaarde, elegante Rioja!



bodegas remirez de ganuza

Fernando Remírez de Ganuza is een wijngek en een kwaliteitsbezetene en dé pionier op gebied van innovatie. Fernando was gedurende jaren actief als makelaar van wijngaarden in de streek. Einde jaren 80 besloot hij dan ook om deze wijngaarden voor zichzelf te houden met de ambitie om één van de beste wijnen van Spanje te maken!!! Hij werkt enkel met oude wijnstokken waarvan de gemiddelde leeftijd 60 jaar of ouder is is. Enkel “los hombros” of de schouders (het bovenste deel van de druiventros) worden gebruikt voor zijn wijn, omdat dit de meest rijpe druiven zijn die het meest zon hebben gezien. Unieke selectie- en keldertechnieken zorgen er nu al voor dat hij in de Rioja legendarisch is.

Regio: Pais Vasco (Samaniego - Rioja Alavesa)
Appellatie: D.O.C. Rioja
Eigenaars: Fernando Remírez de Ganuza
Oenoloog: Fernando Remírez de Ganuza
Stichtingsdatum: 1988
Website: www.remirezdeganuza.com

Geschiedenis

Dit domein werd gesticht in 1989 door Fernando Remírez de Ganuza die ook zijn naam eraan gaf. Van in het begin waren innovatie en perfectie de sleutelwoorden. Fernando, oorspronkelijk uit Navarra, was gedurende 20 jaar makelaar van wijngaarden , wat leidde tot een perfecte kennis van al de wijngaarden en dan vooral van de vieilles vignes. Tijdens deze jaren rijpte het plan om een van de beste wijnen te maken van Spanje met de beste wijngaarden die hij kon vinden in Rioja.
Zijn idee, nu bijna gemeengoed maar toen revolutionair, was om een doorgedreven selectie uit te voeren van de druiven en vervolgens zo weinig mogelijk te manipuleren tijdens de vinificatie. Hij wou van in het begin de wijn maken in de wijngaard, waar het de gewoonte was in Rioja om de druiven aangeleverd te krijgen van de viticulteur en er dan iets mee te maken. Hij wou heel het proces van begin tot eind controleren om zo jaar na jaar te leren en te verbeteren.
Hoewel zijn wijnen modern zijn, zijn ze toch gemaakt met veel respect voor de traditie. De bodega zelf is daar een toonbeeld van: gevestigd in het centrum van het kleine dorp Samaniego, net in Rioja Alavesa, aan de voet van het kerkje Nuestra Señora de la Asunción uit de 17de eeuw. Het lijkt een historisch gebouw als alle andere, doch bevindt het kloppend hart van de bodega zich ondergronds. Hij bouwde er niet alleen de bodega, maar besloot ook om er te wonen met zijn familie.
Doorheen de jaren heeft Fernando zowel in de wijngaard als in de vinificatie een aantal eigen theorieën in de praktijk gebracht die in vele gevallen revolutionair bleken te zijn. De resultaten in zijn wijnen zijn eveneens spectaculair, maar vereisen aandacht van de proever. Dit zijn wijnen met veel persoonlijkheid.

Variëteiten

In totaal beschikt het domein over 64 ha wijngaard met een gemiddelde leeftijd van 60 jaar. 90% daarvan is Tempranillo. De andere 10% wordt verdeeld over Graciano, Garnacha en de witte cépages Viura en Malvasía. De wijngaarden zijn verspreid over verschillende dorpjes van Rioja Alavesa: Samaniego, Laguardia, Leza en Elciego.
De wijngaarden zijn ‘en gobelet’ maar met een steun op draad zodat er een grotere expositie is naar de zon en een betere fotosynthese. Een uniek systeem dat Fernando zelf ontwikkeld heeft.

Terroir

Zoals op bijna alle plaatsen in Rioja Alavesa is ook hier de ondergrond een klei-kalkbodem. Afhankelijk van het reliëf heeft Fernando oriëntaties naar de 4 windstreken. De rijen zijn steeds noord-zuid geplant. Het klimaat is een mengeling van continentale, mediterrane en Atlantische invloeden.

Vinificatie

Al de druiven worden manueel geoogst. De druiven worden dan 24 uur in een koelkamer gehouden alvorens de dubbele selectie begint: eerst een selectie van de druiven en vervolgens het middendoor knippen van elke tros, waarbij het bovenste deel van de tros, de schouders, bestemd zijn voor de reservawijnen (Fincas de Ganuza, Remirez de Ganuza en Trasnocho); het onderste deel, de punten, gaan naar zijn jonge wijn. Vervolgens pre-fermentaire maceraties aan  5°C gedurende 72 uur alvorens de gisting te starten (ongeveer 12 dagen).
De Trasnocho is een unieke wijn die gemaakt wordt d.m.v. een unieke methode. Ze werken hier enkel met wat ze noemen de ‘vino yema’. Deze wordt verkregen door na de fermentatie, en wanneer de druiven nog in de cuves zitten, een zak in de vorm van de cuve en gevuld met lauw water langzaam in de cuve te laten zakken langs boven. Op die manier is er een gelijklopende zachte druk en komt het beste van de wijn vrij. Al de wijnen ondergaan hun malolactische gisting op de barrique. De élevage gebeurt op nieuwe eiken vaten en 2de-jaars vaten. 80% Franse eik en 20% Amerikaanse eik.
Rating: 94


Wine Advocate #202 Aug 2012

Nosing from one to the other, the 2008 Reserva has an almost identical bouquet to the 2007, with a coconut/vanilla tincture developing with time. The palate is medium-bodied with supple tannins and, like the 2007, it handles the oak with style, thereby allowing the fruit to surface towards the finish with creme de cassis, dark cherries, soy and touch of orange blossom. This will be kept another three years in bottle, so it should turn out to be an excellent Reserva when ultimately released. Drink 2017-2028. 

Fernando Remirez de Ganuza needs no introduction. In some ways, he reminds me of Gerard Perse of Chateau Pavie in terms of his determination, unwillingness to compromise and singular vision. Looks-wise, they could be brothers. Fernando has already won acclaim for his wines that are created in his state-of-the-art facility in the village of Samaniego. The picturesque medieval buildings that surround a small manicured garden and a natural spring belie a winery where no expense is spared. Fernando has an almost obsessive intolerance towards cleanliness and hygiene. All that was missing was a doormat to clean your shoes as you enter the vat-room. He famously uses just the “shoulder” part of grape bunches for his top wines, since he believes they have more intensity than the bottom. These wines are crafted in a modern fashion and you can taste the effort that has gone into them. Yet at the same time, there is part of me that would like Fernando to take risks and be wary of not over-analyzing the wines, which can detract from their personality and risk making them over-polished and generic. Perfectionism is an admirable virtue to aspire to, but imperfections can make something more interesting to experience. The Vina Coqueta comes from 41-year-old vines is 5.5-hectare namesake vineyard, a blend of 90% Tempranillo, 8% Graciano and 2% Garnacha that is blended with the skins of the white grapes, then raised for two years in barrel (90% French and 10% American). The Reserva is a blend of 85% Tempranillo, 5% the skins of Viura and Malvasia that are added during fermentation and 10% of Graciano, no younger than 40-years in age. It is raised in 95% French and 5% American oak for approximately 25 months. The Trasnocho is made from the same fruit as the Reserva, but is pressed gently through a water-filled bag inserted into the vat and left to inflate overnight. It is then raised entirely in French new oak.

Wijnsoort: Rood
Druif: Graciano, Tempranillo
Inhoud fles: 1.5 ltr
Land: Spanje
Streek: Rioja
Wijnhuis: Remírez De Ganuza
Website URL:
Jaar: 2008
Drinken: 2017-2028
Bubbels: Zonder Bubbels
Dessertwijn: Nee
Biologisch: Niet Biologisch
Duurzaam: Niet Duurzaam
Alcohol: 14%
Smaaktype: Verfijnd en complex
Serveertemperatuur: 16-18
Afsluiting fles: Kurk
Drink-moment: Borrel, Diner
Inhoud verpakking: Kist (OWC)
Opmerking verpakking:
Min. bestel hoeveelheid: 1
Datum :
Proefdoos: Nee

Schrijf uw eigen beoordeling

U kunt hier een Recensie achterlaten over de wijn. Dit wordt door ons en door onze klanten zeer gewaardeerd. Alleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. log in of registreer

Voor iedere geplaatste recensie worden er automatisch 15 loyalty toegevoegd aan uw account (u dient te zijn ingelogd om een recensie te plaatsen).

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen eigen notities aan een wijn toevoegen. Deze zijn altijd terug te vinden in uw account omgeving. Log in of registreer

Laatste recensies

Zeer bijzondere spaanse witte wijn. Erg verfijnde smaak.

- Alain
Bekijk meer recensies

Een moment geduld a.u.b...


{{var product.name}}
is toegevoegd aan uw winkelwagen

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen