Een moment geduld a.u.b...


{{var product.name}}
is toegevoegd aan uw winkelwagen

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen

Telefonisch bestellen mogelijk. Bel: +31 78 6450615. Ook bereikbaar via WhatsApp: (0)6 108 34396. Openings- en bezorgtijden klik hier

2008 Pingus Flor de Pingus

Zoom afbeelding

Meer afbeeldingen

2008 Pingus Flor de Pingus

€ 169,95
niet op voorraad
+42 Loyalty punt(en)

✓ Op werkdagen voor 16:00 besteld = morgen in huis
✓ Ontvang automatisch korting
✓ Gratis bezorging vanaf €75,-
✓ Klanten geven Grandcruwijnen een 9.3
✓ Niet Goed, Geld terug

THT:
# flessen in doos: Nee
Lokatie: ST4B6
Availability:
Wijnsoort: Rood
Druif:
Inhoud fles: 0.75 ltr
Land: Spanje
Streek:
Wijnhuis: Dominio de Pingus
Jaar: 2008
Drinken: 2016-2028
Bubbels: Zonder Bubbels
Biologisch: Niet Biologisch
Duurzaam: Niet Duurzaam
Alcohol:
Smaaktype: Verfijnd en complex
Datum :
Dit Product verwachten we op de aangeven datum in ons magazijn. U kunt deze wel al bestellen zodat u zeker bent van uw bestelling maar mocht u meer bestellen dan zullen we pas versturen wanneer de volledige bestelling gereed is
Rating: 96

Dit product als geschenk versturen in mooie verpakking?

100% Tinto Fino. Vinificatie en élevage 20 maanden op nieuwe Franse eik De wijn Flor de Pingus is de 2de wijn van de legendarische Pingus. De 2008 is een van de allermooiste vintages ooit van deze geweldige wijn

De Flor de Pingus van de fameuze wijnmaker Peter Sisseck is afkomstig van 16 verschillende percelen rond La Horra en Roa.De percelen voor deze wijnen liggen in het hart van Ribera del Duero, op een hoogte tussen 700 en 850 meter en zoals behoort bij deze topwijn op een biologische manier verbouwd dus geen gif of kunstmest. Zeer diep en jong in kleur. Zwoel, rijpe fruit ( bosbes, bramen) en mooie tonen van koffie, cacao en leder en al verrassend evenwichtig voor zijn leeftijd. De wijn is zeer diep en jong in kleur. Zwoel, pakken rijpe rode bes type bosbes, bramen. Verder nog koffie, fijnrokerige houttoets in beperkte mate, cacao en leder. Geconcentreerde aanzet met veel van alles. Rijpe tanninestructuur. De 2008 heeft maar liefst 96 Peninpunten en 96 parkerpunten gekregen.

 

Peter Sisseck is een van Spanjes meest bekende wijnmakers. Hij is nochtans Deens van origine. Hij deed ervaring op als jonge oenoloog in Bordeaux en Californië en startte vervolgens in 1990 als oenoloog van het domein Hacienda Monasterio in Ribera del Duero. Het was hier dat hij het werkelijke potentieel van de Tinto Fino leerde inschatten. In 1995 maakte hij zijn eerste eigen wijn in een garage in Quintanilla de Onésimo. De mythe Pingus werd geboren. De naam van het domein en van de wijn ‘Pingus’ was zijn bijnaam in Denemarken. Na Pingus, zijn topwijn, volgde Flor de Pingus. De naam en faam volgden zeer snel. Amerika’s meest bekende wijncriticus, destijds op trip in Bordeaux, proefde bijna toevallig de Pingus en hemelde hem op als Spanjes absolute topwijn. Pingus heeft dan ook alles: kracht, finesse, concentratie en elegantie. Een vrij unieke combinatie in deze regio. Gedurende de jaren 90 gebruikte hij voor de Flor de Pingus de wijngaarden van zijn vriend Pedro Cuadrado van Finca Villacreces, in hetzelfde dorp gelegen, en deed er ook af en toe de vinificatie. Pas in 2004 had hij zijn eigen kleine bodega klaar in het centrum van het dorpje. Sisseck werkt van in het begin met oude wijnstokken en verbouwt deze volgens de biodynamische principes. Samen met Pablo Rubio startte hij in 2007 het project ‘Psi’: in dit geval wordt er niet gewerkt met wijnstokken in eigendom, doch in samenwerking met eigenaars van oude percelen Tinto Fino. Na een selectie van de beste percelen wordt er een wijn gemaakt die de traditionele vinificatiemethodes van de regio terug op het voorplan brengt. Het is de bedoeling een wijn te maken die meer evenwichtig, eerlijk en in balans is.

In Dominio de Pingus wordt enkel met Tinto Fino gewerkt, hoofdzakelijk afkomstig van oude wijnstokken. Vooral in het Psi-project, dat hij opzette samen met Pablo Rubio, wordt veel belang gehecht aan de historiek van de regio. In 1990 waren er 9000 ha wijngaarden in de appellatie, waarvan 6000 ha oude wijnstokken. Vandaag zien we meer dan 22.000 ha met slechts 4000 ha oude wijnstokken.Alle percelen die uitgezocht werden door Sisseck zijn het resultaat van een intensief zoekwerk naar de beste oude wijnstokken Tinto Fino, met het beste evenwicht op een natuurlijke manier en volledig in overeenstemming met de principes van de biodynamie.

Pingus: deze wijn is het resultaat van 2 complementaire terroirs in het dorpje La Horra, 2 prefiloxera-wijngaarden van meer dan 80 jaar oud en zeer evenwichtig, in totaal 4,5 ha. Barroso: een oud terras van de Duero, kiezel en zand op klei en kalk.San Cristóbal: een klei-achtige helling met een zuid-west expositie.

Flor de Pingus: afkomstig van 16 verschillende percelen rond La Horra en Roa; assemblage van oude wijnstokken en een aantal jongere wijngaarden.De percelen voor deze wijnen liggen in het hart van Ribera del Duero, op een hoogte tussen 700 en 850 m; het terrein is heuvelachtig.

Psi: in de valleien van de Gromejón en Perales, bijrivieren van de Duero. Bijna altijd hellingen van zanderige oorsprong en kalk tot leem-kleibodems, met in min of meerdere mate de aanwezigheid van kiezels. De percelen liggen tussen 830 tot 920 m hoogte met een zeer goede drainage. Het zijn al deze elementen die de Psi een mooie aromatische intensiteit, fraîcheur en zachte tannines bezorgen.

Het klimaat is uitgesproken continentaal, zeker op de hoogtes in deze appellatie.Alle wijngaarden worden volgens de biodynamische principes bewerkt.
Vinificatie

Pingus: elke druif wordt manueel ontrist, druif per druif. Vinificatie in eikenhouten foeders van 2000 liter. Malolactische gisting op nieuwe eik en élevage gedurende 20 à 22 maanden. Een totale productie van 6000 flessen en een rendement van 11 hl/ha.

Flor de Pingus: alle percelen worden apart gevinifieerd in inox cuves van 4000 liter. Malolactische gisting op nieuwe eik en élevage van 16 à 18 maanden.Een totale productie van 60.000 flessen en een rendement van 19 hl/ha

Psi: om een zachte extractie te verkijgen, vindt de vinificatie plaats in grote cementen cuves. Daarna ondergaat de wijn een verdere rijping gedeeltelijk op cement, op grote houten foeders en in kleine eikenhouten vaten.Afhankelijk van het jaar beslaat de productie tussen de 100.000 à 200.000 flessen.

Rating: 96
96/100 Peñín

Rating
96

Release Price
NA

Drink Date
2015 - 2028

Reviewed by
Jay S Miller
Issue Date
29th Jun 2010
Source
189, The Wine Advocate

The 2008 Flor de Pingus had been in bottle for 2 weeks when I tasted it. It offers up an enticing nose of smoke, Asian spices, incense, espresso, black cherry, and blackberry. On the palate it displays outstanding volume, intensity, and balance. Rich, dense, and succulent, it has enough structure to evolve for 4-5 years and will offer prime drinking from 2015 to 2028.

Dominio de Pingus is located in the La Horra region of Ribera del Duero. Owner/winemaker, Peter Sisseck, an oenologist originally from Denmark, started the estate in 1995. There are currently 3 wines produced, Flor de Pingus, a single barrel cuvee called Amelia which began in 2003, and the flagship Pingus. In a normal vintage there are usually about 4000 cases of Flor de Pingus, 500 cases of Pingus, and 25 cases of Amelia. Flor de Pingus is sourced from a number of small parcels located in the La Horra zone. The vines are all over 35 years of age and have been farmed biodynamically since 2005.They are either owned or rented by Peter Sisseck, so Flor de Pingus always comes from the same pieces of ground. In that sense it is not a second wine but there is no question that is a very close approximation of Pingus at a fraction of the price. That makes it a relative bargain in the scheme of things. The wine is 100% Tempranillo typically aged for 14 months in new French barriques. The first vintage of Pingus was in 1995. The estate has been biodynamically farmed since 2000 and, according to Sisseck, has never been treated with fertilizer or pesticides. The Pingus vines are all at least 65 years of age and yields are typically under 1 ton per acre. The wines, made from 100% Tempranillo, are bottled without fining or filtration.

Wijnsoort: Rood
Druif: Tempranillo
Inhoud fles: 0.75 ltr
Land: Spanje
Streek: Ribera del Duero
Wijnhuis: Dominio de Pingus
Website URL:
Jaar: 2008
Drinken: 2016-2028
Bubbels: Zonder Bubbels
Dessertwijn: Nee
Biologisch: Niet Biologisch
Duurzaam: Niet Duurzaam
Alcohol:
Smaaktype: Verfijnd en complex
Serveertemperatuur: 16-18
Afsluiting fles: Kurk
Drink-moment: Borrel, Diner
Inhoud verpakking: Doos
Opmerking verpakking:
Min. bestel hoeveelheid: 1
Datum :
Proefdoos: Nee

Schrijf uw eigen beoordeling

U kunt hier een Recensie achterlaten over de wijn. Dit wordt door ons en door onze klanten zeer gewaardeerd. Alleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. log in of registreer

Voor iedere geplaatste recensie worden er automatisch 15 loyalty toegevoegd aan uw account (u dient te zijn ingelogd om een recensie te plaatsen).

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen eigen notities aan een wijn toevoegen. Deze zijn altijd terug te vinden in uw account omgeving. Log in of registreer

Laatste recensies

Na lang zoeken kan je ook nog serieuze bordeaux vinden onder de 15- Wat een verrassing was deze wijn. Nog fris en eigenlijk nog een beetje jong. Na paar uurtje kwam de wijn los en heb je een hele knap glas

- Edwin
Bekijk meer recensies