Telefonisch bestellen mogelijk. Bel: +31 78 6450615. Ook bereikbaar via WhatsApp: (0)6 108 34396. Magazijn en Showroom open van 13:00-17:30

2008 Penedes Pere Ventura Cabernet  Sauvignon Reserva

Zoom afbeelding

Meer afbeeldingen

2008 Penedes Pere Ventura Cabernet Sauvignon Reserva

Aanbiedingsprijs: € 10,95

Normale prijs: € 13,95

beperkte voorraad
1 op voorraad
+3 Loyalty punt(en)

U ontvangt 3 punt(en). 3 punten = € 0,15

✓ Op werkdagen voor 16:00 besteld = morgen in huis
✓ Ontvang automatisch kortingspunten
✓ Gratis bezorging vanaf €75,-
✓ Klanten geven Grandcruwijnen.nl  een 9.1

EAN: 8426998104759
Wijnsoort: Rood
Druif:
Inhoud fles: 0.75 ltr
Land: Spanje
Streek:
Wijnhuis: Pere Ventura
Jaar: 2008
Drinken: 2014-2020
Bubbels: Zonder Bubbels
Biologisch: Niet Biologisch
Duurzaam: Niet Duurzaam
Alcohol:
Smaaktype: Vol en krachtig
Beschikbaar:
Dit Product verwachten we op de aangeven datum in ons magazijn. U kunt deze wel al bestellen zodat u zeker bent van uw bestelling maar mocht u meer bestellen dan zullen we pas versturen wanneer de volledige bestelling gereed is
Rating(Parker): nvt

Dit product als geschenk versturen in mooie verpakking?

De wijngaarden bevinden zich in de Bovenste Penedès, in gebieden die op een gemiddelde hoogte van 375 meter boven de zeespiegel ligt met vooral kalkhoudende bodem en arm aan organisch materiaal. De stronken moet hier hard werken en de dichtheid van de aanplant is 2,200-2,500 wijnstokken / ha, met een productie van (slechts) 9.000 kg / ha. Het oogsten gebeurt met de hand. Dit is een schitterende Reserva uit Penedès, samengesteld voor 85% uit Cabernet Sauvignon en 15% uit Tempranillo. Deze Reserva rijpte 18 maand in Amerikaans eikenhouten vaten en nog 20 maanden op de fles en heeft een dominante kersenrode kleur met terracotta toets. Potent en zuiver in de neus met voornamelijk rood fruit. Heeft een krachtig palet met rijpe tannines, peperig en een mooie evenwichtige hout-afdronk. 

 

Pere Ventura is een gerenommeerd Catalaans wijnhuis gevestigd op de weg van San Sadurni d’Anoia naar Villafranca de Penedès. De geschiedenis van het huis gaat terug tot de 19e eeuw, de geboortejaren van de cava. De grootvader van de huidige generatie was oenoloog met een training in Dijon en de Champagne. Anno 2011 staat het huis voor cava van hoge kwaliteit, met veel finesse en elegantie. Naast een reeks cava’s wordt ook stille wijn gemaakt, zowel wit, rood als rosé. De Chardonnay Xarel.lo rijpte vier maanden op barriques van Amerikaans eiken. Dagelijks vond batonnage plaats (omroeren van de lie).

De geschiedenis van dit huis is het verhaal van een familie met als rode draad het streven naar perfectie.
Alles begon in 1845 met Pere Ventura Claramunt, een moedige en gepassioneerde wijnbouwer die de moeilijke jaren van Phyloxera-aanvallen op de streek overleefde. Opgevolgd werd hij eerst door zijn zoon en later door zijn kleinzoon, Pere Ventura Peracaula, beiden gerespecteerde oenologen die aan het begin van de 20ste eeuw bij de grote namen van de "cava" gerekend werden.
Tot slot is het, vanaf 1991, dat de toen 29-jarige achterkleinzoon, Pere Ventura Vendrell, ook wijnbouwer en ondernemer, het bevel over de kelders begon te voeren. Vandaag de dag beloopt de verkoop zo'n 900.000 flessen per jaar, waarvan 50% cava, 10% witte en rosé wijn, en 40% rode.
Voor de rode wijnen gebruikt Pere Ventura franse en amerikaanse eiken barriques die om de 5 jaar hernieuwd worden. De uitbouw van CAVA gebeurt volgens de méthode traditionnelle. Pere Ventura vindt een onberispelijke presentatie even belangrijk als de wijnbouwer en de vinificatie. Daarom werd zopas een hoogtechnologische bottellijn aangekocht.

De kelder

De "tijd" is hier de beste bondgenoot. Ale installaties zijn rond die filosofie ontworpen en gebouwd. Tijd, rust, rijping, verfijning, ...alles is een kwestie van tijd. U zult met open armen ontvangen worden in een grote ruimte, het meest statige deel van de kelders. Het is een neoklassiek bouwwerk, vol details die de bezoeken terugleiden naar de beginjaren van de cava. Voor de ingang van de kelders moet u een perron onderdoor. U loopt door ondergrondse gangen en gewelfde kelders waar alles u terugvoert naar het verleden. Met meer dan 1000m lengte en drie ondergrondse verdiepingen bieden deze kelders een stille, rustgevende wandeling in de sfeer van een klooster, omgeven door geuren uit het verleden.
De indrukwekkende productieruimte voor het degorgeren en het bottelen ligt ook ondergronds, zodat er een natuurlijke constante temperatuur heerst.
De high-tech machines en de meest moderne kwaliteitscontrole-instrumenten vertalen duidelijk de toekomstvisie die deel uitmaakt van de strategie van Pere Ventura. In de barriquekelder spitsen alle zinnen zich toe opp het edele hout. Eik domineert de ruimte, de parfums, de decoratie... Hier heeft de"tijd" het pleit gewonnen, zonder haast maar met de fiere blik van een overwinnaar.

De filosofie van de onderneming ligt in het respect voor de oorsprong en in de wil om zich tussen topproducten te positioneren, dank zij de dynamiek van het team en hun voornaamste bondgenoot: de tijd.

Penedès ligt direct aan de Middellandse Zee en is in de afgelopen jaren, bijna ongemerkt, uitgegroeid tot één van de belangrijkste wijngebieden van Spanje. De reden waarom het ongemerkt is gegaan komt omdat veel wijn, onder andere Cava, die dit gebied verlaat niet duidelijk is voorzien van de naam Penedès. Het gebied heeft een mild klimaat en dat is gunstig voor het verbouwen van de druiven. Aan de kust is het er warm, waar volle en krachtige rode wijnen gemaakt worden. Landinwaarts liggen de wijngaarden hoger en hierdoor zijn de druiven die hier geteeld worden meer geschikt voor de productie van witte wijnen. Ongeveer 90% van de Cava's die in Spanje geproduceerd worden komen uit Penedès.

Dit is een ideale metgezel voor gevogelte of rood vlees, maar ook bij stevige (oude/blauw)kazen.
Wijnsoort: Rood
Druif: Cabernet Sauvignon, Tempranillo
Inhoud fles: 0.75 ltr
Land: Spanje
Streek: Penedes
Wijnhuis: Pere Ventura
Website URL:
Jaar: 2008
Drinken: 2014-2020
Bubbels: Zonder Bubbels
Dessertwijn: Nee
Biologisch: Niet Biologisch
Duurzaam: Niet Duurzaam
Alcohol:
Smaaktype: Vol en krachtig
Serveertemperatuur: 16-18
Afsluiting fles: Kurk
Drink-moment: Borrel, Diner
Inhoud verpakking: Doos
Opmerking verpakking:
Min. bestel hoeveelheid: 1
Beschikbaar:
Proefdoos: Nee

Schrijf uw eigen beoordeling

U kunt hier een Recensie achterlaten over de wijn. Dit wordt door ons en door onze klanten zeer gewaardeerd. Alleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. log in of registreer

Voor iedere geplaatste recensie worden er automatisch 15 loyalty toegevoegd aan uw account (u dient te zijn ingelogd om een recensie te plaatsen).

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen eigen notities aan een wijn toevoegen. Deze zijn altijd terug te vinden in uw account omgeving. Log in of registreer

Een moment geduld a.u.b...


{{var product.name}}
is toegevoegd aan uw winkelwagen

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen