Een moment geduld a.u.b...


{{var product.name}}
is toegevoegd aan uw winkelwagen

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen

Telefonisch bestellen mogelijk. Bel: +31 78 6450615. Ook bereikbaar via WhatsApp: (0)6 108 34396. Openings- en bezorgtijden klik hier

2010 Garbole Hatteso Amarone della valpolicella Riserva

Zoom afbeelding

Meer afbeeldingen

2010 Garbole Hatteso Amarone della valpolicella Riserva

€ 146,95
op voorraad
6 op voorraad
+37 Loyalty punt(en)

✓ Op werkdagen voor 16:00 besteld = morgen in huis
✓ Ontvang automatisch korting
✓ Gratis bezorging vanaf €75,-
✓ Klanten geven Grandcruwijnen een 9.3
✓ Niet Goed, Geld terug

THT:
# flessen in doos: Nee
Lokatie: ST1B5
Availability:
Wijnsoort: Rood
Druif:
Inhoud fles: 0.75 ltr
Land: Italië
Streek:
Wijnhuis: Garbole
Jaar: 2010
Drinken: 2018-2040+
Bubbels: Zonder Bubbels
Biologisch: Niet Biologisch
Duurzaam: Duurzaam
Alcohol: 15.5%
Smaaktype: Vol en krachtig
Datum :
Dit Product verwachten we op de aangeven datum in ons magazijn. U kunt deze wel al bestellen zodat u zeker bent van uw bestelling maar mocht u meer bestellen dan zullen we pas versturen wanneer de volledige bestelling gereed is
Rating: 97

Dit product als geschenk versturen in mooie verpakking?

De godfathers van de Amarone zijn zonder twijfel Quintarelli, de  legendarische Romano Dal Forno en nu Garbole boutique winery. Dit zijn de onbetwiste toppers onder de Valpolicella en Amarone wijnen. Bij Garbole wordt op een bijna manicale manier wijn gemaakt waarbij het slechts gaat om kwaliteit en niet om kwantiteit. Het gehele proces in de wijngaard vind volledig manueel plaats en druif voor druif wordt gecontroleerd en alleen de top gaat in hun wijnen en de niet geselecteerde druiven wordt gebruikt als (hele dure) mest voor de wijngaard.

De Hatteso Amarone wordt gemaakt van Corvina, Rondinella, en Molinara. Na de handmatig worden de druiven in kleine houten kratten van rond de 4 – 5 Kg per stuk geplaatst dit om zorg te dragen dat de druiven niet al worden gekneusd. Vervolgens worden de druiven voor een periode van ongeveer 90 – 100 dagen in een speciale ruimte gedroogd. De druiven verliezen hierbij zo'n 50% tot 60% van hun gewicht. Dus super geconcentreerd. Daarna verblijft de wijn in nieuwe eik voor 36 maanden en krijgt daarna nog zeker 2 jaar flesrijping en dan worden de wijn mondjesmaat en alleen aan strict geselecteerde verkopers (zoals Grandcruwijnen) vrij gegeven. Nu willen we waken om dit soort top wijnen te vergelijken want ze zijn uniek maar hier proef je de stijl van Quintarelli en Dal Forno Romano. 

De Hatteso heeft een intens robijnrode kleur neigt naar granaat met hints van pruim, cherry jam, vanille, koffie, chocolade, amandel en een vleugje verse munt. Zeer complexe wijn. Wijn met body en dus krachtig maar aan de andere kant heerlijk soepel zacht, fris en rond.

97/100 punten Luca Maroni

 

Wijnhuis Garbole : Taste the difference!

De 2 broers (Filippo en Ettore) hebben een gezamelijke missie en ambitie, namelijk een super unieke wijn te maken die zich niet laat vergelijken met andere wijnen uit de Veneto.
Vanaf het eerste idee (1994) proberen ze met een gezonde spanning altijd zichzelf te overtreffen om rode kwaliteitswijnen te maken.
Een moedige rusteloosheid neemt ze mee op deze reis, een reis van constante verbetering van de wijnen. Het wijnhuis ligt in Tregnago, enkele kilometers verwijderd van nog zo'n visionair Dall Forno Romana. Ontdek ook Garbole en proef deze super unieke rode Veronese wijnen, zoals Heletto IGT Rosso Veneto en de Hatteso amarone della valpolicella riserva DOCG. Zeer exclusief is ook de Hurlo voor de echte, echte wijnliefhebber! 

Het doel van het Garbole is ongetwijfeld ambitieus: niet alleen de beste Italiaanse wijnen produceren maar ook de beste recioto-wijn, de beste Valpolicella en de beste amarone-wijn. Het motto van Garbole is "Create excellent wines without compromise ; Autonomy and creative freedom the founding values" Dit is anders dan anders. Geen compromissen, zeer exclusief en extreem schaars.

Deze Amarone gaat goed samen met geroosterd vlees zoals, rund, lam, kalf, maar ook met wild als hert, konijn en wildzwijn. De wijn doet het ook goed in combinatie met pasta’s op basis van tomaten of truffels. Ook met sterke, wat oudere, kazen kan deze wijn gecombineerd worden.
Wijnsoort: Rood
Druif: Cabernet Sauvignon
Inhoud fles: 0.75 ltr
Land: Italië
Streek: Veneto
Wijnhuis: Garbole
Website URL:
Jaar: 2010
Drinken: 2018-2040+
Bubbels: Zonder Bubbels
Dessertwijn: Nee
Biologisch: Niet Biologisch
Duurzaam: Duurzaam
Alcohol: 15.5%
Smaaktype: Vol en krachtig
Serveertemperatuur: 16-18
Afsluiting fles: Kurk
Drink-moment: Borrel, Diner
Inhoud verpakking: Doos
Opmerking verpakking:
Min. bestel hoeveelheid: 1
Datum :
Proefdoos: Nee

Schrijf uw eigen beoordeling

U kunt hier een Recensie achterlaten over de wijn. Dit wordt door ons en door onze klanten zeer gewaardeerd. Alleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. log in of registreer

Voor iedere geplaatste recensie worden er automatisch 15 loyalty toegevoegd aan uw account (u dient te zijn ingelogd om een recensie te plaatsen).

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen eigen notities aan een wijn toevoegen. Deze zijn altijd terug te vinden in uw account omgeving. Log in of registreer

Laatste recensies

Na lang zoeken kan je ook nog serieuze bordeaux vinden onder de 15- Wat een verrassing was deze wijn. Nog fris en eigenlijk nog een beetje jong. Na paar uurtje kwam de wijn los en heb je een hele knap glas

- Edwin
Bekijk meer recensies