Telefonisch bestellen mogelijk. Bel: +31 78 6450615. Ook bereikbaar via WhatsApp: (0)6 108 34396. Openingstijden winkel klik hier

2007 Gaja Pieve Santa Restituta Brunello di Montalcino Sugarille

Zoom afbeelding

Meer afbeeldingen

2007 Gaja Pieve Santa Restituta Brunello di Montalcino Sugarille

€ 127,95
beperkte voorraad
3 op voorraad
+32 Loyalty punt(en)

✓ Op werkdagen voor 16:00 besteld = morgen in huis
✓ Ontvang automatisch korting
✓ Gratis bezorging vanaf €75,-
✓ Klanten geven Grandcruwijnen een 9.3
✓ Niet Goed, Geld terug

EAN: NO_EAN
Availability:
Wijnsoort: Rood
Druif:
Inhoud fles: 0.75 ltr
Land: Italië
Streek:
Wijnhuis: Gaja
Jaar: 2007
Drinken: 2017-2027
Bubbels: Zonder Bubbels
Biologisch: Niet Biologisch
Duurzaam: Nee
Alcohol: 14%
Smaaktype: Verfijnd en complex
Datum :
Dit Product verwachten we op de aangeven datum in ons magazijn. U kunt deze wel al bestellen zodat u zeker bent van uw bestelling maar mocht u meer bestellen dan zullen we pas versturen wanneer de volledige bestelling gereed is
Rating: 96

Dit product als geschenk versturen in mooie verpakking?

Het fameuze huis van Gaja uit Piedemonte koopt in 1994 zijn eerste eigendom in Toscane, Pieve S. Restituta, in Montalcino. Het domein verspreidt zich over 27 hectare aan wijngaarden waaruit zijn 3 Brunello’s di Montalcino geproduceerd worden: Rennina, Sugarille et Brunello di Montalcino. De bodem van de Sugarille wijngaard bestaat uit kalkrijke klei met mergel. De grond is relatief arm. De naam van de wijn is vernoemd naar de wijngaard: Sugarille. De wijngaard is slechts 4,5 hectare groot en is gelegen vlakbij de oude kerk (Pieve in het Italiaans). De inweking en vergisting duurt drie weken. Daarna volgt twee jaar rijping op eikenhout en zes maanden in betonnen vaten. Vervolgens rijpt de wijn twee jaar op fles. 

De Brunello di Montalcino Sugarille is oogverblindend en heeft een prachtige intense diepe kleur. In de neus vinden we. donker  en rijp fruit zoals pruimen en keren, leder, zoethout en een vleugje kruidnagel met ietwat rokerige tonen komen tot leven in deze geweldige Brunello. De Sugarille beschikt over ongelooflijke intensiteit en kracht. De tannines zijn groot en imposant dus deze wijn moet je pas in zijn 10e levensjaar gaan drinken en heeft een geweldig bewaarpontentiel.


De familie Gaja heeft zich midden de 17e eeuw gevestigd in Piemonte. Sedert Giovanni Gaja in 1859 startte met de productie van wijn in Barbaresco hebben al 5 generaties zijn werk verder gezet.

Angelo, de zoon van Giovanni, vertegenwoordigde de tweede generatie. Hij was erg ambitieus en veeleisend. Hij huwde in 1905 met Clotilde Rey en ging al snel op zoek naar nieuwe productiewijzen om zo superieure kwaliteit te bekomen. 

Nadien volgde Giovanni Gaja, de zoon van Clotilde en Angelo. Het was hij die zich ging toespitsen op de productie van Barbaresco. Niet veel later waren zijn wijnen al de referentie van de appellatie. Hij heeft destijds ook het domein uitgebreid met de verschillende grand cru sites Sori Tidlin, Costa Russi, Sori San Lorenzo en Darmagi. Er werd toen ook al veel aandacht geschonken aan de verbetering van de kwaliteit. 

Angelo Gaja (4e generatie) heeft het werk van zijn vader in 1961 opgevolgd en heeft radicaal gekozen om uitsluitend met druiven uit eigen wijngaarden te werken. Angelo heeft enorm veel inspanningen gedaan om Barbaresco in het buitenland bekend te maken. Hij is daar ook in geslaagd. Lucia, zijn echtgenote, alsook hun kinderen, Gaia en Rossana (5e generatie), helpen ook binnen de familieactiviteit. Zij wonen allemaal nog in Barbaresco.
De familie Gaja bezit momenteel 100 hectares wijngaarden waarvan een gedeelte voorzien is voor de productie van de Barbaresco (Barbaresco en Treiso) en een ander gedeelte voor de productie van de Barolo (Serralunga et La Morra).

In 1994 koopt Angelo Gaja zijn eerste eigendom in Toscane, Pieve S. Restituta, in Montalcino.
Het domein verspreidt zich over 27 hectare aan wijngaarden waaruit zijn 3 Brunello’s di Montalcino geproduceerd worden: Rennina, Sugarille et Brunello di Montalcino.

In 1996 kocht hij zijn tweede eigendom in Toscane, Ca’ Marcanda, in Castagneto Carducci (Bolgheri). Het domein is 100 hectares wijngaarden groot. Hoofdzakelijk werden de Merlot en de Cabernet Sauvignon aangeplant maar ook een beetje Carbernet Franc, Syrah en Sangiovese. Ze produceren er sinds 2000 drie wijnen: Promis, Magari et Camarcanda.

De wijnen uit de domeinen Gaja, Pieve S. Restituta en Ca’Marcanda staan onder toezicht van oenoloog Guido Rivella.


Te serveren bij wildgerechten met paddenstoelen en truffels en bij harde kazen. Rood vlees, gegrild of geroosterd, lams- en schapenvlees
Rating: 96


Wine Advocate #200 Apr 2012

The 2007 Brunello di Montalcino Sugarille is dazzling. Dark fruit, tar, licorice and smoke come to life in this dramatic, large-scaled Brunello. The 2007 boasts incredible intensity and power all the way through to the palate-staining finish. Today the tannins are big and imposing, but they should start settling down as the wine approaches its tenth birthday. I saw the wine shut down quickly in the glass, which is an excellent sign for its potential longevity. This is a flat-out gorgeous bottle of wine. Anticipated maturity: 2017-2027. 

I tasted an amazing range of wines at Pieve Santa Restituta, including the 1996 and 1997 Brunello di Montalino Rennina, both of which have aged beautifully and show no signs of fading. Those wines were some of the first the Gaja family made in Montalcino, when they had far less experience than they do today. I have little doubt today’s wines are going to be even better. Pieve Santa Restituta sometimes gets lost in the Gaja lineup, but the estate’s best Brunelli are easily among the finest in the entire appellation. Readers who want to learn more about the property may want to check out my video interview with Gaia Gaja on www.erobertparker.com

Wijnsoort: Rood
Druif: Sangiovese
Inhoud fles: 0.75 ltr
Land: Italië
Streek: Toscane
Wijnhuis: Gaja
Website URL:
Jaar: 2007
Drinken: 2017-2027
Bubbels: Zonder Bubbels
Dessertwijn: Nee
Biologisch: Niet Biologisch
Duurzaam: Nee
Alcohol: 14%
Smaaktype: Verfijnd en complex
Serveertemperatuur: 16-18
Afsluiting fles: Kurk
Drink-moment: Borrel, Diner
Inhoud verpakking: Doos
Opmerking verpakking:
Min. bestel hoeveelheid: 1
Datum :
Proefdoos: Nee

Schrijf uw eigen beoordeling

U kunt hier een Recensie achterlaten over de wijn. Dit wordt door ons en door onze klanten zeer gewaardeerd. Alleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. log in of registreer

Voor iedere geplaatste recensie worden er automatisch 15 loyalty toegevoegd aan uw account (u dient te zijn ingelogd om een recensie te plaatsen).

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen eigen notities aan een wijn toevoegen. Deze zijn altijd terug te vinden in uw account omgeving. Log in of registreer

Laatste recensies

Op de neus tonen van gedroogd fruit en bosvruchten. De drink is aardig droog en in de afdronk komen de iets zoetere bosvruchten weer terug. Gewoon een goede Rosé en dan ook nog bubbels erbij. Vergeleken met andere rosé's in ongeveer dezelfde prijsklasse is deze een aanrader. Ben blij dat ik gelijk de eerste keer, 6 heb besteld.

- Laurens
Bekijk meer recensies

Een moment geduld a.u.b...


{{var product.name}}
is toegevoegd aan uw winkelwagen

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen