Telefonisch bestellen mogelijk. Bel: +31 78 6450615. Ook bereikbaar via WhatsApp: (0)6 108 34396. Magazijn en Showroom open van 13:00-17:30

2007 Remirez de Ganuza Fincas de Ganuza Reserva

Zoom afbeelding

Meer afbeeldingen

2007 Remirez de Ganuza Fincas de Ganuza Reserva

€ 28,95
beperkte voorraad
2 op voorraad
+9 Loyalty punt(en)

U ontvangt 8 punt(en). 8 punten = € 0,40

✓ Op werkdagen voor 16:00 besteld = morgen in huis
✓ Ontvang automatisch kortingspunten
✓ Gratis bezorging vanaf €75,-
✓ Klanten geven Grandcruwijnen.nl  een 9.1

EAN: 8437000859901
Wijnsoort: Rood
Druif:
Inhoud fles: 0.75 ltr
Land: Spanje
Streek:
Wijnhuis: Remírez De Ganuza
Jaar: 2007
Drinken: 2013-2025
Bubbels: Zonder Bubbels
Biologisch: Niet Biologisch
Duurzaam: Nee
Alcohol: 14%
Smaaktype: Verfijnd en complex, Vol en krachtig
Beschikbaar:
Dit Product verwachten we op de aangeven datum in ons magazijn. U kunt deze wel al bestellen zodat u zeker bent van uw bestelling maar mocht u meer bestellen dan zullen we pas versturen wanneer de volledige bestelling gereed is
Parker punten: 90

Dit product als geschenk versturen in mooie verpakking?

Dé pionier op gebied van innovatie. Fernando was gedurende jaren actief als makelaar van wijngaarden in de streek. Einde jaren 80 besloot hij dan ook om deze wijngaarden voor zichzelf te houden met de ambitie om één van de beste wijnen van Spanje te maken!!! Hij werkt enkel met oude wijnstokken waarvan de gemiddelde leeftijd 60 jaar is. Enkel "los hombros" of de schouders (het bovenste deel van de druiventros) worden gebruikt voor zijn wijn, omdat dit de meest rijpe druiven zijn die het meest zon hebben gezien.

De basis Reserva wijn met veel persoonlijkheid. Elegante, finesserijke wijn met veel complexiteit. Lichtjes geëvolueerde kleur. Tempranillo van het elegante type met beet, zuiders accent, vlezig midden, potentieel, klasse, alles wat je in een groot glas zoekt! Pakkende fruittannines, uitgebalanceerde vatrijping, lengte, edele finale. Fincas verzamelt elegantie, terroir en spierballen in één fles!

De Fincase de Ganuza Reserva is gemaakt van 90% Tempranillo 10% Graciano. Ook voor deze pracht-wijn vindt de oogst volledig handmatig plaats en worden alle druiven handmatig geselecteerd. De wijngaarden zijn gemiddeld 30-40 jaar oud en zoals alle Ganuza's heeft ook deze wijn een prachtig drinkvenster en zal met de jaren nog verbeteren. Ideale drink-periode is 2014-2025

bodegas remirez de ganuza

Fernando Remírez de Ganuza is een wijngek en een kwaliteitsbezetene en dé pionier op gebied van innovatie. Fernando was gedurende jaren actief als makelaar van wijngaarden in de streek. Einde jaren 80 besloot hij dan ook om deze wijngaarden voor zichzelf te houden met de ambitie om één van de beste wijnen van Spanje te maken!!! Hij werkt enkel met oude wijnstokken waarvan de gemiddelde leeftijd 60 jaar of ouder is is. Enkel “los hombros” of de schouders (het bovenste deel van de druiventros) worden gebruikt voor zijn wijn, omdat dit de meest rijpe druiven zijn die het meest zon hebben gezien. Unieke selectie- en keldertechnieken zorgen er nu al voor dat hij in de Rioja legendarisch is.

Regio: Pais Vasco (Samaniego - Rioja Alavesa)
Appellatie: D.O.C. Rioja
Eigenaars: Fernando Remírez de Ganuza
Oenoloog: Fernando Remírez de Ganuza
Stichtingsdatum: 1988
Website: www.remirezdeganuza.com

Geschiedenis

Dit domein werd gesticht in 1989 door Fernando Remírez de Ganuza die ook zijn naam eraan gaf. Van in het begin waren innovatie en perfectie de sleutelwoorden. Fernando, oorspronkelijk uit Navarra, was gedurende 20 jaar makelaar van wijngaarden , wat leidde tot een perfecte kennis van al de wijngaarden en dan vooral van de vieilles vignes. Tijdens deze jaren rijpte het plan om een van de beste wijnen te maken van Spanje met de beste wijngaarden die hij kon vinden in Rioja.
Zijn idee, nu bijna gemeengoed maar toen revolutionair, was om een doorgedreven selectie uit te voeren van de druiven en vervolgens zo weinig mogelijk te manipuleren tijdens de vinificatie. Hij wou van in het begin de wijn maken in de wijngaard, waar het de gewoonte was in Rioja om de druiven aangeleverd te krijgen van de viticulteur en er dan iets mee te maken. Hij wou heel het proces van begin tot eind controleren om zo jaar na jaar te leren en te verbeteren.
Hoewel zijn wijnen modern zijn, zijn ze toch gemaakt met veel respect voor de traditie. De bodega zelf is daar een toonbeeld van: gevestigd in het centrum van het kleine dorp Samaniego, net in Rioja Alavesa, aan de voet van het kerkje Nuestra Señora de la Asunción uit de 17de eeuw. Het lijkt een historisch gebouw als alle andere, doch bevindt het kloppend hart van de bodega zich ondergronds. Hij bouwde er niet alleen de bodega, maar besloot ook om er te wonen met zijn familie.
Doorheen de jaren heeft Fernando zowel in de wijngaard als in de vinificatie een aantal eigen theorieën in de praktijk gebracht die in vele gevallen revolutionair bleken te zijn. De resultaten in zijn wijnen zijn eveneens spectaculair, maar vereisen aandacht van de proever. Dit zijn wijnen met veel persoonlijkheid.

Variëteiten

In totaal beschikt het domein over 64 ha wijngaard met een gemiddelde leeftijd van 60 jaar. 90% daarvan is Tempranillo. De andere 10% wordt verdeeld over Graciano, Garnacha en de witte cépages Viura en Malvasía. De wijngaarden zijn verspreid over verschillende dorpjes van Rioja Alavesa: Samaniego, Laguardia, Leza en Elciego.
De wijngaarden zijn ‘en gobelet’ maar met een steun op draad zodat er een grotere expositie is naar de zon en een betere fotosynthese. Een uniek systeem dat Fernando zelf ontwikkeld heeft.

Terroir

Zoals op bijna alle plaatsen in Rioja Alavesa is ook hier de ondergrond een klei-kalkbodem. Afhankelijk van het reliëf heeft Fernando oriëntaties naar de 4 windstreken. De rijen zijn steeds noord-zuid geplant. Het klimaat is een mengeling van continentale, mediterrane en Atlantische invloeden.

Vinificatie

Al de druiven worden manueel geoogst. De druiven worden dan 24 uur in een koelkamer gehouden alvorens de dubbele selectie begint: eerst een selectie van de druiven en vervolgens het middendoor knippen van elke tros, waarbij het bovenste deel van de tros, de schouders, bestemd zijn voor de reservawijnen (Fincas de Ganuza, Remirez de Ganuza en Trasnocho); het onderste deel, de punten, gaan naar zijn jonge wijn. Vervolgens pre-fermentaire maceraties aan  5°C gedurende 72 uur alvorens de gisting te starten (ongeveer 12 dagen).
De Trasnocho is een unieke wijn die gemaakt wordt d.m.v. een unieke methode. Ze werken hier enkel met wat ze noemen de ‘vino yema’. Deze wordt verkregen door na de fermentatie, en wanneer de druiven nog in de cuves zitten, een zak in de vorm van de cuve en gevuld met lauw water langzaam in de cuve te laten zakken langs boven. Op die manier is er een gelijklopende zachte druk en komt het beste van de wijn vrij. Al de wijnen ondergaan hun malolactische gisting op de barrique. De élevage gebeurt op nieuwe eiken vaten en 2de-jaars vaten. 80% Franse eik en 20% Amerikaanse eik.
Parker punten: 90


Wine Advocate #202 Aug 2012

The 2007 Finca de Ganuza Reserva has a little more vivacity and richness on the nose compared to the 2006, with scents of blackberry, vanilla and baked black cherries. The palate is medium-bodied with supple, rounded tannins. It is very pure and fine; although the finish is needs just a little more flesh to counter the somewhat obdurate tannins. Drink 2015-2025. 

Fernando Remirez de Ganuza needs no introduction. In some ways, he reminds me of Gerard Perse of Chateau Pavie in terms of his determination, unwillingness to compromise and singular vision. Looks-wise, they could be brothers. Fernando has already won acclaim for his wines that are created in his state-of-the-art facility in the village of Samaniego. The picturesque medieval buildings that surround a small manicured garden and a natural spring belie a winery where no expense is spared. Fernando has an almost obsessive intolerance towards cleanliness and hygiene. All that was missing was a doormat to clean your shoes as you enter the vat-room. He famously uses just the “shoulder” part of grape bunches for his top wines, since he believes they have more intensity than the bottom. These wines are crafted in a modern fashion and you can taste the effort that has gone into them. Yet at the same time, there is part of me that would like Fernando to take risks and be wary of not over-analyzing the wines, which can detract from their personality and risk making them over-polished and generic. Perfectionism is an admirable virtue to aspire to, but imperfections can make something more interesting to experience. The Vina Coqueta comes from 41-year-old vines is 5.5-hectare namesake vineyard, a blend of 90% Tempranillo, 8% Graciano and 2% Garnacha that is blended with the skins of the white grapes, then raised for two years in barrel (90% French and 10% American). The Reserva is a blend of 85% Tempranillo, 5% the skins of Viura and Malvasia that are added during fermentation and 10% of Graciano, no younger than 40-years in age. It is raised in 95% French and 5% American oak for approximately 25 months. The Trasnocho is made from the same fruit as the Reserva, but is pressed gently through a water-filled bag inserted into the vat and left to inflate overnight. It is then raised entirely in French new oak.

Wijnsoort: Rood
Druif: Graciano, Tempranillo
Inhoud fles: 0.75 ltr
Land: Spanje
Streek: Rioja
Wijnhuis: Remírez De Ganuza
Website URL:
Jaar: 2007
Drinken: 2013-2025
Bubbels: Zonder Bubbels
Dessertwijn: Nee
Biologisch: Niet Biologisch
Duurzaam: Nee
Alcohol: 14%
Smaaktype: Verfijnd en complex, Vol en krachtig
Serveertemperatuur: 16-18
Afsluiting fles: Kurk
Drink-moment: Borrel, Diner
Inhoud verpakking: Doos
Opmerking verpakking:
Min. bestel hoeveelheid: 1
Beschikbaar:
Proefdoos: Nee

Klantenbeoordelingen

Geweldenaar Review door Evert
Prijs
Kwaliteit
"2007 Remirez de Ganuza Fincas de Ganuza Reserva" - Paar flesjes gekocht tijdens de proeverij van Grandcruwijnen. Wat een zalige wijn deze finca remirez. Rood fruit, vol, krachtig maar toch ook fris. Wij gaan deze zeker drinken bij het komende kerst-diner (Geplaatst op 13-12-15)
Heerlijk Review door Gregory
Prijs
Kwaliteit
"2007 Remirez de Ganuza Fincas de Ganuza Reserva" - Eerste ervaring met dit huis en wat voor een! Zalige aromatische geur, Whaauw! Benieuwd naar de grotere broertjes! (Geplaatst op 22-12-14)

Schrijf uw eigen beoordeling

U kunt hier een Recensie achterlaten over de wijn. Dit wordt door ons en door onze klanten zeer gewaardeerd. Alleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. log in of registreer

Voor iedere geplaatste recensie worden er automatisch 15 loyalty toegevoegd aan uw account (u dient te zijn ingelogd om een recensie te plaatsen).

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen eigen notities aan een wijn toevoegen. Deze zijn altijd terug te vinden in uw account omgeving.log in of registreerss

Laatste recensies

Het zou kunnen komen door de achtergrondinfo van Rolf Ketelaar maar van deze wijn raak je ogenblikkelijk in de ban. Heerlijk bouquet van exotisch fruit, maar ook van appelbloesem en met een vleugje jasmijn. De neus voorspelt een wat zoetige wijn maar toch heeft hij – neen dit is een zij, voldoende zuren; in de smaak viel ons lychee-achtig fruit op, naast wat brioche en gebraiseerde appelpartjes, een heel lieve wijn, vandaar die bekoring. Op het gevaar af te klinken als een grammofoonplaat: ook deze wijn is weer volstrekt uniek, dus wil je je gasten verrassen, kopen deze wijn!

- Peter
Bekijk meer recensies

Een moment geduld a.u.b...


{{var product.name}}
is toegevoegd aan uw winkelwagen

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen