Een moment geduld a.u.b...


{{var product.name}}
is toegevoegd aan uw winkelwagen

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen

Telefonisch bestellen mogelijk. Bel: +31 78 6450615. Ook bereikbaar via WhatsApp: (0)6 108 34396. Openings- en bezorgtijden klik hier

Pintia

Zoom afbeelding

Meer afbeeldingen

  • Pintia

2006 Pintia

€ 53,95
op voorraad
6 op voorraad
+13 Loyalty punt(en)

✓ Op werkdagen voor 16:00 besteld = morgen in huis
✓ Ontvang automatisch korting
✓ Gratis bezorging vanaf €75,-
✓ Klanten geven Grandcruwijnen een 9.3
✓ Niet Goed, Geld terug

THT:
# flessen in doos: 6
Lokatie: ST5B2
Availability:
Wijnsoort: Rood
Druif:
Inhoud fles: 0.75 ltr
Land: Spanje
Streek:
Wijnhuis: Pintia
Jaar: 2006
Drinken: 2014-2028
Bubbels: Zonder Bubbels
Biologisch: Niet Biologisch
Duurzaam: Nee
Alcohol: 14.5%
Smaaktype: Verfijnd en complex
Datum :
Dit Product verwachten we op de aangeven datum in ons magazijn. U kunt deze wel al bestellen zodat u zeker bent van uw bestelling maar mocht u meer bestellen dan zullen we pas versturen wanneer de volledige bestelling gereed is
Rating: 92

Dit product als geschenk versturen in mooie verpakking?

Eén van de allerbeste wijnen van Toro. In 2001 voor het eerst op de markt gebracht door Pintia, een onderdeel van het huis Vega Sicilia. Reeds vanaf de eerste jaargang scoorde deze wijn hoog bij vrijwel alle gerenommeerde wijncritici, waaronder Robert Parker.  Pintia is slechts beperkt beschikbaar omdat de wijn alleen van druiven van oude wijnstokken wordt gemaakt. 12 maanden gerijpt op Frans (70%) en Amerikaans (30%) eiken. Dieprode volle, complexe wijn. Rijp zwart fruit, mineralen, "roasted tones", kruiden en een lange, indrukwekkende afdronk en heeft een drinkvenster tot 2028.

92/100 Parker
94/100 Penin

De bodems van de percelen van Pintia werden gevormd op alluviale afzettingen uit het kwartair (dit is de jongste geologische tijdsperiode: 2,588 miljoen jaar geleden tot vandaag). Het grootste gedeelte maakt deel uit van de hoge terrassen rond de Duero, met ophopingen van zand en keien op de bovenlaag die de verplaatsing toelaat van water en kleideeltjes vermengd met kleine kwartsdeeltjes naar de onderlaag. Dit zorgt voor een goede waterreserve, wat op zijn beurt zorgt voor een goede voeding en waterhuishouding van de wijnranken. Op sommige stukken is de bovenlaag zeer keiig, wat helpt voor de temperatuurregulatie. Bovendien draagt dit bij tot een optimale fenolische rijpheid van de druiven.
Het klimaat is continentaal met zwakke oceanische invloed en grote temperatuurschommelingen: zeer warme en droge zomers versus koude winters en een pluviometrie van 350 à 400 mm met een totale gemiddelde temperatuur van slechts 12,5°C. De perfecte condities om gezonde druiven te hebben met een goede rijping.

Vinificatie
Dezelfde strenge selectiecriteria worden gevolgd als in Vega Sicilia. Gezien de typiciteit van Toro worden er hier enkel druiven geselecteerd met een potentieel alcohol van 14,5% (in Ribera is dat 13%). De oogst wordt manueel gedaan. In de bodega gebeurt de 2de selectie.
Gedurende 12 uur worden de druiven in een koelkamer gebracht tot 5°C. Daarna vindt de koude maceratie plaats op houten foeders gedurende 4 à 6 dagen. Vervolgens begint de gisting met herhaaldelijke remontages. Heel de productie krijgt zijn malolactische gisting op barriques. Afhankelijk van de wijnjaargang duurt de élevage erna tussen de 12 à 15 maanden. De eiken vaten zijn voor 70% Frans en 30% Amerikaans. Er bestaat geen 2de wijn in deze bodega, dus als na de crianza blijkt dat de wijn niet aan de criteria voldoet, wordt deze verwijderd en niet gebruikt in de assemblage voor Pintia.

In de Toro in de provincie Valladolid nabij de stad van San Romande Hornija ligt Pintia. In dit woestijn gebied liggen de oude wijngaarden gekocht Vega Sicilia. De Pintia behoort tot één van de allerbeste wijnen van Toro. In 2001 voor het eerst op de markt gebracht door Pintia, een onderdeel van het huis Vega Sicilia. Pintia is slechts beperkt beschikbaar omdat de wijn alleen van druiven van oude wijnstokken wordt gemaakt en alleen in goede jaren op de markt wordt gebracht.

Rating: 92


Rating
92

Release Price
$70

Drink Date
NA

Reviewed by
Neal Martin
Issue Date
25th Apr 2013
Source
206, The Wine Advocate

Comparing the 2006 Pintia to the 2004 and 2005, this is the one that has the most exuberance with generous cassis and black currant aromas. Initially, you suspect that it might be a touch over-ripe, but it calms down in the glass and becomes more refined. The palate is full-bodied with ripe, succulent tannins. This is very fleshy, a Pintia with more volume than its predecessors, although I am more taken with the delineation and tension demonstrated by the previous vintage.

I made a brief but profitable visit to Bodegas Pintia with Pablo Alvarez and winemaker Xavier Ausas. He told me that they started to buy vineyards in 1997 without a clear idea of what style of Toro wine they would make. “We heard that Toro was a very good region,” he told me, “a region of perhaps rustic wines. We wanted to produce a different style of Tempranillo. We wanted to make a more elegant wine. In Toro the Tempranillo is wilder and rustic while in Ribera del Duero it is more elegant. The Tempranillo is more like a bull in Toro. If you don’t control it, you make wines that are over-ripe.” They ended up acquiring 100 hectares of vineyard, 50% of purchased vineyard and the remainder subsequently planted over ten years. “We like short names for the wines as they are easier to remember,” Pablo answered when I asked where the name originates. I then inquired about the vinification: “During the entire process, it is necessary to keep the fresh fruit aromas, which is the reason we have cool rooms before fermentation. The maximum degree of temperature during fermentation is 28 degrees to protect the aromas instead of 31-33 degrees in Ribera del Duero. After fermentation, we put the wine immediately in new oak barrel without maceration. We use 70% French and 30% American oak and the new oak protects the fresh fruit aroma. We make the malolactic (fermentation) in barrel and after 12 months we mix the lots, and any that are unsatisfactory are distilled. We don’t mature more than 12 months in barrel since the fresh fruit aromas come down and appear as a liqueur (volatile) aroma.”

Wijnsoort: Rood
Druif: Tempranillo
Inhoud fles: 0.75 ltr
Land: Spanje
Streek: Toro
Wijnhuis: Pintia
Website URL:
Jaar: 2006
Drinken: 2014-2028
Bubbels: Zonder Bubbels
Dessertwijn: Nee
Biologisch: Niet Biologisch
Duurzaam: Nee
Alcohol: 14.5%
Smaaktype: Verfijnd en complex
Serveertemperatuur: 16-18
Afsluiting fles: Kurk
Drink-moment: Borrel, Diner
Inhoud verpakking: Doos
Opmerking verpakking:
Min. bestel hoeveelheid: 1
Datum :
Proefdoos: Nee

Schrijf uw eigen beoordeling

U kunt hier een Recensie achterlaten over de wijn. Dit wordt door ons en door onze klanten zeer gewaardeerd. Alleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. log in of registreer

Voor iedere geplaatste recensie worden er automatisch 15 loyalty toegevoegd aan uw account (u dient te zijn ingelogd om een recensie te plaatsen).

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen eigen notities aan een wijn toevoegen. Deze zijn altijd terug te vinden in uw account omgeving. Log in of registreer

Laatste recensies

Na lang zoeken kan je ook nog serieuze bordeaux vinden onder de 15- Wat een verrassing was deze wijn. Nog fris en eigenlijk nog een beetje jong. Na paar uurtje kwam de wijn los en heb je een hele knap glas

- Edwin
Bekijk meer recensies