Telefonisch bestellen mogelijk. Bel: +31 78 6450615. Ook bereikbaar via WhatsApp: (0)6 108 34396. Openingstijden winkel klik hier

2006 Chateau Musar Bekaa Valley Rouge

Zoom afbeelding

Meer afbeeldingen

2006 Chateau Musar Bekaa Valley Rouge

€ 33,55
op voorraad
63 op voorraad
+8 Loyalty punt(en)

✓ Op werkdagen voor 16:00 besteld = morgen in huis
✓ Ontvang automatisch korting
✓ Gratis bezorging vanaf €75,-
✓ Klanten geven Grandcruwijnen een 9.3
✓ Niet Goed, Geld terug

EAN: 5017469110602
Availability:
Wijnsoort: Rood
Druif:
Inhoud fles: 0.75 ltr
Land: Libanon
Streek:
Wijnhuis: Château Musar
Jaar: 2006
Drinken: 2017-2030+
Bubbels: Zonder Bubbels
Biologisch: Niet Biologisch
Duurzaam: Niet Duurzaam
Alcohol: 14%
Smaaktype: Verfijnd en complex, Vol en krachtig
Datum :
Dit Product verwachten we op de aangeven datum in ons magazijn. U kunt deze wel al bestellen zodat u zeker bent van uw bestelling maar mocht u meer bestellen dan zullen we pas versturen wanneer de volledige bestelling gereed is
Rating: 92

Dit product als geschenk versturen in mooie verpakking?

Chateau Musar geldt als één van de meest bijzondere wijndomeinen in de wereld. Enerzijds is dat de locatie, de Libanese Bekaa Valley, anderzijds hanteert men er nog een volstrekt traditionele werkwijze. De wijngaarden liggen op kiezelhoudende kalk- kleibodems op zo'n 1000 meter hoogte. De lange, warme zomers garanderen uitstekende rijping van de druiven. Eigenaar Serge Hochar, die in het verleden door het Engelse blad Decanter Magazine tot Winemaker of the Year is uitgeroepen, heeft overigens zijn wijnopleiding in Frankrijk genoten.

De rode Château Musar ontleent zijn karakter aan het grote aandeel Cabernet-sauvignon, die deze wijn een Bordeaux-achtige uitstraling geven. De rijping gedurende 24 maanden op vaten van eikenhout uit de Nevers voegt daar de nodige complexiteit en smaakstoffen aan toe. Voordat de wijn op de markt komt rijpt hij nog minstens 3-5 jaar in de kelders van het château, omdat hij nog niet klaar is om gedronken te worden. De 2006 vintage is de opvolger van de 2009 (en na de 2006 komt de 2010 - volgt u het nog). De familie bepaalt uiteindelijk welke jaargang wanneer wordt vrijgegeven en men vond dat de 2006 nog een langere rijping nodig heeft dan bij de 2007 en 2009 het geval was (de 2005 heeft trouwens ook zo'n lange rijping gehad). Dat betekent dat hij bij het op de markt komen al heerlijk op smaak is, helemaal klaar om direct van te genieten maar volgens Musar wordt deze wijn met de jaren alleen maar beter en heeft deze een drinkvenster van 2030+

Proefnotitie Chateau Musar: Bijzondere rode wijn met een helder roodbruine tint en een gerijpt, kruidig aroma met nuances van leer, gekonfijt rood fruit en eikenhout. De smaak zet vol, krachtig in en eindigt soepel en lang.

De 2006 vintage is de opvolger van de 2009 (en na de 2006 komt de 2010 - volgt u het nog). De familie bepaalt uiteindelijk welke jaargang wanneer wordt vrijgegeven en men vond dat de 2006 nog een langere rijping nodig heeft dan bij de 2007 en 2009 het geval was (de 2005 heeft trouwens ook zo'n lange rijping gehad). Dat betekent dat hij bij het op de markt komen al heerlijk op smaak is, helemaal klaar om direct van te genieten maar volgens Musar wordt deze wijn met de jaren alleen maar beter en heeft deze een drinkvenster van 2030+

Wijnbouw is niet nieuw in Libanon, in de Beekavallei. Er werd daar een wijnpers gevonden uit het bronzen tijdperk.( De Feniciërs waren hier actief). De beroemde Bacchustempel in Baalbek getuigt ervan dat ook de Romeinen er al wijn maakten. De Beekavallei is voor druiventeelt ideaal. Het dal is ongeveer acht kilometer breed en ligt tussen twee bergketens op zo’n duizend meter hoogte. Het klimaat is er buitengewoon warm. De hoogte zorgt dan ook gelukkig voor een sterk nachtelijke afkoeling. Als gevolg hiervan worden in de druiven de fruitige aroma’s geconserveerd. Dankzij sneeuw uit de bergen vloeit in de Vallei voldoende water. De ondergrond bestaat uit een mengsel van leem, keien en grijze kalksteen. Het microklimaat is zo ideaal dat de druivenstokken doorgaans kerngezond blijven. Het voortdurende oorlogsgeweld in deze streek is een negatieve factor. Maar ondanks dat, is men er altijd doorgegaan met wijn maken. Alleen in de jaren 1976 en 1984 is er vanwege de oorlog geen wijn gemaakt. De druiven moesten dwars door de vuurlinie over een afstand van een kleine 100 km worden vervoerd naar de wijnmakerij even ten noorden van Beirut. Na een meer dan duizend jaar durende alcoholische drooglegging als gevolg van de Islam begonnen de Jezuïten in 1857 weer met wijnbouw. In 1930 richtte Gaston Hochar het wijnbedrijf CHATEAU MUSAR op. Libanon viel toen nog onder Frans mandaat. Hij betrok zijn druiven uit de Beekavallei en maakte een wijnmakerij (winery) en kelder tegen de westflank van de berg in Libanon in Ghazir, even ten noorden van Beirut. Franse professoren adviseerden hem bij de inrichting van zijn wijnbedrijf.

Hij stuurde zijn zoon Serge op stage naar Bordeaux (Château Langoa-Barton). Het is deze Serge Hochar, die de wijnen van Château Musar wereldwijde bekendheid heeft gegeven. Serge Hochar kiest bewust voor een blend, waarbij de ferme, stoere en stevige structuur van de Cabernet Sauvignon gepaard gaat met het fruit “van de Rhône” (Carignan en Cinsault). Een dergelijke blend komt elders haast niet voor. Zelf pleegt hij te zeggen, dat zijn wijnen op een heel natuurlijke manier worden gemaakt, met natuurlijke gisten, zonder klaring en zonder filtering. “Het zijn wijnen zonder make-up”. De rode kasteel wijnen ondergaan een lagering van gemiddeld 12 maanden in Franse vaten, die niet werden getoast. Vervolgens volgt er een jarenlange kelderrust. Aan het eind van het tweede jaar na de oogst wordt de blend bepaald met als enige beslissingsfactor de smaak. Ieder jaargang is verschillend en heeft zijn eigen kenmerken. De rode Château Musar is een buitengewone traditionele wijn, zo niet ouderwets qua stijl. Zijn kleur is nimmer echt donker en doorgaans bruinig, met zowel in de geur als in de smaak specerijen en een zachte kruidigheid. De wijn kan ontzettend goed ouderen. Serge Hochar vindt ze op hun best na vijftien jaar. Het zijn wijnen met een heel eigen stijl.

Gekruide, zuidelijke gerechten, rundvlees en lamsvlees van de grill. Canneloni gevuld met gebraiseerde ossenstaart en saus van eekhoorntjesbrood.

Rating: 92
beoordeling 2007-2006 nog niet beoordeeld

eRobertParker.com #213 Jun 2014

The 2007 Chateau Musar, the flagship estate red, is the typical, roughly equal blend of Cabernet Sauvignon, Carignan and Cinsault, aged for 12 months in French oak. Adding a much needed layer of concentration to the Hochar also reviewed this issue, this also provides more focus and intensity, while still seeming to be a civilized Musar. Finishing with complexity, earthy nuances and a gamey hint, it is a relatively polished Musar that shows both finesse and flavor on the finish. After opening rather soft and reticent, the underlying power emerged strongly. There are tannins lurking underneath, of course. Add the acidity, providing some steel and intensity, and this becomes a completely different wine with three hours of decanting, up to and including, what seemed to me to be a high-toned nuance, a hint of Amarone that, hopefully, stays under control. With the right food match, you might not notice. Like most Musars, this is a bottling that has a lot of stuff going on. Take it for what it is. In any event, if I didn't have it in front of me at home the whole time, I'd think someone had switched my glasses from start to finish. It went from "nice" to "it's Musar!" It should age pretty nicely – they always do – but this opened so well that I would not chastise anyone who decided to dive in now. That said, as this became more powerful and astringent with decanting, it certainly demonstrated that it will benefit from more cellaring. It also proved that it could use another year or two to settle down. Let's take the aging curve in stages. Drink 2016-2032. 

Wijnsoort: Rood
Druif: Cabernet Sauvignon
Inhoud fles: 0.75 ltr
Land: Libanon
Streek: Bekaa-vallei
Wijnhuis: Château Musar
Website URL:
Jaar: 2006
Drinken: 2017-2030+
Bubbels: Zonder Bubbels
Dessertwijn: Nee
Biologisch: Niet Biologisch
Duurzaam: Niet Duurzaam
Alcohol: 14%
Smaaktype: Verfijnd en complex, Vol en krachtig
Serveertemperatuur: 16-18
Afsluiting fles: Kurk
Drink-moment: Borrel, Diner
Inhoud verpakking: Doos
Opmerking verpakking:
Min. bestel hoeveelheid: 1
Datum :
Proefdoos: Nee

Klantenbeoordelingen

Topwijn Review door Tom
Prijs
Kwaliteit
Fles geproefd tijdens blind-tasting met enkele vrienden/wijnliefhebbers.
Met brio een derde plaats behaald tegen sterke concurrentie uit Frankrijk (Bordeaux), Spanje (Priorat) en Italië (Toscane IGT).
Kan gerust nog enkele jaren verder rijpen; nu al heel vol en krachtig met redelijk lange afdronk. Prijs/kwaliteit verhouding is bovenmaats. Echt onderschat!
Topwijn :-) (Geplaatst op 12-01-17)

Schrijf uw eigen beoordeling

U kunt hier een Recensie achterlaten over de wijn. Dit wordt door ons en door onze klanten zeer gewaardeerd. Alleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. log in of registreer

Voor iedere geplaatste recensie worden er automatisch 15 loyalty toegevoegd aan uw account (u dient te zijn ingelogd om een recensie te plaatsen).

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen eigen notities aan een wijn toevoegen. Deze zijn altijd terug te vinden in uw account omgeving. Log in of registreer

Laatste recensies

Zeer bijzondere spaanse witte wijn. Erg verfijnde smaak.

- Alain
Bekijk meer recensies

Een moment geduld a.u.b...


{{var product.name}}
is toegevoegd aan uw winkelwagen

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen