2011 Burmester Porto Colheita Tawny

33,25 27,48

?

_
Nog maar 1 op voorraad
Cadeauverpakking mogelijk in winkelwagen
Wijnsoort Port
Land Portugal
Regio Douro
Appellatie Douro (Appellatie)
Wijnhuis Burmester
Jaar 2011
Druif Blend Rood
Inhoud (Alc) 0.75 ltr (20%)
Drink venster 2021 - 2032
Bekijk alle kenmerken Ontdek meer over deze wijn

Deze Burmester Colheita Port is een geweldige vintage (2011) port in de tawny stijl die tenminste 7 jaar heeft gerijpt in eiken houten vaten. De port heeft een levendige, rode kleur met hints van bruin. De bruine kleur ontstaat doordat de port in aanraking komt met zuurstof tijdens de lagering in houten vaten. Proef & ontdek de prachtige aroma's van gekarameliseerde creme toffee, gedroogd fruit en fijne kruidige tonen. Deze port is fascinerend, aantrekkelijk, heeft een delicate textuur en een bijna eindeloze finale. Een uitstekende Colheita, met een goed karakter door de veroudering in houten vaten.

Om alle finesse en geraffineerdheid van deze port tot uitdrukking te laten komen drinkt u deze bij voorkeur licht gekoeld (tussen 14 en 16 °C). Past erg goed bij diverse desserts waarbij de wijnmaker in het bijzonder deze combinaties adviseert: karamel-desserts zoals karamelfondant met appel- en gembergelei, tatintaart en gedroogd fruit.De wijn kan het beste op een koele en droge plaats worden bewaard, beschut tegen licht en temperatuurschommelingen, en de fles moet rechtop blijven staan. In de loop van de tijd is het logisch dat zich sediment vormt op de bodem van een fles portwijn. Eenmaal geopend, adviseren wij de port binnen 2 tot 4 maanden te drinken.

De wijngaarden zijn gelegen op een hoogte van tot wel 600 meter en hebben een bodem van schistachtige zandsteen (greywacke), op sommige plaatsen afgewisseld met graniet. De rijen wijnstokken worden traditioneel geplant in horizontale terrassen op de helling. Meer recentelijk zijn er wijnstokken verticaal op de helling geplant ("vinha ao alt"). Voor deze port is gebruik gemaakt van de traditionele Douro druivenrassen.

De familienaam ‘Burmester’ komt van het Duitse woord „Burgmeester“ (Burgemeester) - aangezien de familie uit het kleine stadje Moelln in Noord-Duitsland kwam. In 1730 richtten Henry Burmester en John Nash een graanhandel op in Londen onder de naam Burmester & Nash. In 1750 verhuisde het bedrijf naar Vila Nova de Gaia en begonnen zij met het verschepen van Port naar de Britse Eilanden en de rest van Europa. In Londen was het bedrijf zeer actief. De commerciële en financiële activiteiten van defamilie Burmester werden zeer gewaardeerd in London. Zo is de meest bekende straat in de wijk Wimbledon de ‘Burmester Road’.

 

 

Vineyard for 2011 Burmester Porto Colheita Tawny

De stilte wordt slechts verstoord door een passerende trein. De rivier stroomt langzaam tussen de rotsachtige oevers door en produceert een landschap dat buitengewoon en oogstrelend mooi is. De Portugese dichter Miguel Torga beschreef de Douro als "een overdaad aan natuur". Burmester getuigt hiervan. Schist en graniet. Steen en stof. De stenen 'olive lagar' (oude pers) is het bewijs dat het vruchtbare land reeds werd bewerkt in de tijd van het Romeinse rijk.

 Het landgoed van Burmester behoort toe aan de stoere mensen die het eeuwenlang hebben gecultiveerd. De hier geteelde druivenrassen zijn de traditionele rassen van de regio. Men sluit hier continue een compromis tussen natuur en menselijk ingrijpen, in het bijzonder gericht op het behoud van de biodiversiteit van de wijngaard. De oogst bij Burmester is een evenement op zich. Het begint vroeg om de overrijping van de druiven te voorkomen. Het kneuzen van de druiven wordt zeer voorzichtig gedaan om de puurheid van de vrucht te behouden. De tannische structuur wordt behouden - de tannines zijn er, maar ze zijn verfijnd en elegant. De rijpingsfasen zijn gebalanceerd, bij voorkeur in eik, met het doel om te integreren, nooit om eruit te halen. 

Burmester wijnen worden gekenmerkt door fruitige en balsamico tonen, fijne zuurgraad en de nodige elegantie om gracieus te rijpen. Net als de plaats waar de druiven in de eerste plaats worden gekweekt, gelegen aan de linkeroever van de rivier de Douro, tussen S. João da Pesqueira en Vila Nova de Foz Côa in de beroemde subregio Douro Superior, profiteert het van een microklimaat dat zijn wijnen karakter verleent. De wijnstokken zijn verspreid over 100 hectare van zowel traditionele als moderne terrassen, die zich uitstrekken van de top van de heuvel (op een hoogte van 300 meter) tot aan de rivier de Douro. De belangrijkste druivenrassen zijn Touriga Nacional (ongeveer 50%), Touriga Franca, Tinta Roriz en Tinto Cão. Er zijn ook kleinere percelen van Tinta Barroca en Tinta Amarela.

 Burmester (Vila Nova de Gaia) - 2023 Alles wat u moet weten VOORDAT je gaat  - Tripadvisor

Meer informatie
Wijnsoort Port
Land Portugal
Regio Douro
Appellatie Douro (Appellatie)
Wijnhuis Burmester
Druif Blend Rood
Biologisch gecertificeerd Nee
Natural wijn Nee
Vegan Nee
Jaar 2011
Drinken vanaf 2021
Drinken tot 2032
Alcohol % 20
Alcoholvrij/arm Nee
Inhoud 0.75 ltr
Houtrijping Ja
Bubbels Nee
Dessert wijn Ja
Afsluiting Kurk
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:2011 Burmester Porto Colheita Tawny
Uw waardering

Grandcruwijnen

Welke gerechten passen perfect bij deze wijn?

Onze online smart sommelier helpt je!

Laatste review

10.04.2024

2021 Venus la Universal Dido Blanc BIO

"Heerlijke wijn. Mooi puur sap. " Ernst

Bekijk product recensie