1983 Château Doisy-Vedrines
Wijnsoort | |
---|---|
Land | |
Regio | |
Appellatie | |
Wijnhuis | |
Jaar | 1983 |
Druif | |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (13%) |
Drink venster | 2010 - 2030 |
Omschrijving
Château Doisy Védrines is gevestigd in het Franse plaatsje Barsac, een gemeente in het departement Gironde in de regio Graves. Château Doisy Védrines is een pracht domein uit de Sauternes. Het terroir bestaat uit klei met kobalt en kiezels. Het château heeft de wijngaard van 25 hectare aangeplant met Sémillon, Sauvignon Blanc en Muscadelle en produceert uitsluitend witte wijnen. De wijnstokken zijn gemiddeld zo’n 40 jaar oud. De druiven worden handmatig geplukt en streng geselecteerd. De wijnmaker maakt gebruik van een zeer lange gisting zonder toevoegingen. De wijn is biologisch gecertificeerd en wordt voor minimaal 6 jaar opgevoed op Franse eiken vaten.
De Château Doisy-Védrines uit 1983, heeft een heldere gouden kleur. De neus is vrij eenvoudig met gerstesuiker, een vleugje mandarijn en sinaasappellikeur. Er ontbreekt een bepaalde definitie. De smaak is medium-body, een licht bitter randje bij de binnenkomst met enkele aantrekkelijke honingzoete, abrikoos getinte vruchten. Vrij soepel en harmonieus met de pittige oranje en abrikoos getinte afdronk.
Specificaties
Wijnsoort | Wit |
---|---|
Land | Frankrijk |
Regio | Bordeaux |
Appellatie | Barsac |
Wijnhuis | Chateau Doisy Vedrines |
Druif | Muscadelle, Sauvignon Blanc, Semillon |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 1983 |
Drinken vanaf | 2010 |
Drinken tot | 2030 |
Alcohol % | 13 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Ja |
Afsluiting | Kurk |
Smaakprofiel | Complex, Houtgerijpt, Krachtig, Kruidig, Rijk, Rond, Steenfruit, Vol, Zoet |
Drink momenten | Indruk maken, Lekker luxe |
Wijnhuis
Château Doisy Védrines is located in the French town of Barsac, a commune in the Gironde department in the Graves region. Château Doisy Védrines is a beautiful domain from the Sauternes. The terroir consists of clay with cobalt and pebbles. The château has planted the 25 hectare vineyard with Sémillon, Sauvignon Blanc and Muscadelle and produces only white wines. The vines are about 40 years old on average.
The grapes are picked manually and selected rigorously. The winemaker uses a very long fermentation without additives. The wine is certified organic and is aged for at least 6 years in oak barrels